Ekonomi Sömestir için hediye zamanı

Sömestir için hediye zamanı

17.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Öğrenciler için sömestir tatiline saatler kaldı. Karne hediyesi hazırlığına başlayan veliler için teknolojik hediyelerden hobi setlerine kadar pek çok seçenek bulunuyor

Sömestir için hediye zamanı

Sömestir tatilinin başlamasına sayılı günler kala veliler de öğrenciler için hediye hazırlığına başladı. Karne hediyesi anlayışı değişen yeni nesil öğrenciler, teknolojik hediyelerin yanı sıra hobi setleri, akıllı saat, drone gibi hediyeler tercih ediyor. Bu gibi ürünlere sömestir dönemlerinde de ilginin artması nedeniyle şirketler, ürünlerde indirim de uyguluyor. Yarıyıl döneminde veliler uygun hediyeler alıp öğrencilerin motivasyonlarının ikinci dönemde de yüksek olmasını bekliyor.

İlgi alanına göre

Kutu oyunlarına öğrenciler tarafından ilgi yüksek. 80 liradan başlayan fiyatlarla astrolojiden ekosisteme kadar pek çok alanda kutu oyunları bulunuyor. Aynı zamanda robotik kodlama ve STEM (fen, teknoloji, mühendislik, matematik) tabanlı eğitim setleri de öğrenciler tarafından ilgi görüyor. Öğrencilere bu setlerden hediye etmek isteyen velilerin 50 ila 1000 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Bu tür hediyelerle öğrencilerin sömestirde kendi tasarımlarını oluşturarak inovatif düşüncelerini geliştirmesi hedefleniyor. Bazı setlerin mobil aplikasyonları da bulunuyor. Öğrenciler için puzzle setlerinin fiyatları da parça sayılarına göre 20-50 lira arasında değişiyor.

Karne hediyesinde bir başka tercih de çocuklara yönelik tasarım setleri. Bu setlerle parfüm, sabun, takı, boya yapılabiliyor. Tasarım setlerinin fiyatı 30-100 lira arasında değişiyor. STEM eğitimleri kapsamında değerlendirilen bu setler ile çocuklar kutudan çıkan malzemeleri sıfırdan bir araya getirerek kendi ürünlerini tasarlayabiliyor.

Sömestir için hediye zamanı



Bilime merakı olan çocuklar için de 60 ila 300 lira arasında değişen mikroskoplar satılıyor. Çocuklar bu mikroskoplarla nesneleri detaylı olarak inceleyebiliyor. Drone’lar bu yıl da en çok talep edilen hediye olarak dikkat çekiyor. Drone’ların fiyatları ise 100 liradan başlıyor. Veliler öğrenciler için ‘100 Temel Eser’deki kitaplardan da satın alabilir.

Kablosuz ürünler

Veliler için bir diğer seçenek de kablosuz kulaklık ve portatif hoparlörler. Birçok markanın bu yönde ürünleri bulunuyor. Kablosuz kulaklıkların fiyatları 50 liradan başlayıp 500 liraya kadar çıkıyor. Bluetooth bağlantısı, SD kart okuyucusunun yanı sıra kulaklık girişinin de yer aldığı portatif hoparlörlerin fiyatları ise 100 ila 350 lira arasında değişiyor. Aynı zamanda veliler öğrencilere akıllı çocuk saatleri de alabilir. Bunların fiyatı da 65 liradan başlayıp 300 liraya kadar çıkıyor. Pek çok özelliğin yer aldığı akıllı saatlerle veliler çocuklarını anlık takip de edebiliyor.

Klasik hediyeler tercih edilebilir

Öte yandan klasik hediyelerden vazgeçmeyen aileler için bir diğer seçenek ise giyim ürünleri. Özellikle kış günlerinde çocuklar için mont, kaban, şapka, bot, çizme, bere, atkı, eldiven gibi seçenekler tercih edilebilir. Çocukların sevdiği çizgi film karakterleri ya da taraftarı olduğu spor kulüplerinin çıkardığı çeşitli ürünler de satın alınabilir.