Ekonomi Sömestirde dağ yolu göründü!

Sömestirde dağ yolu göründü!

05.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sömestir tatili bu yıl en çok iç turizme yarayacak! Yerli turist sömestir tatilinde hem kayak yapacak, hem de kış turizminin önemli şehirlerinde yer alan tarihi mekanları ziyaret edecek. Tatile çok az bir zaman kala rezervasyonlar da dolmak üzere

Sömestirde dağ yolu göründü

Yeni yıla yılbaşı tatilinin coşkusuyla giren turizmde, şimdi de yarıyıl tatili heyecanı başladı. Sömestir için kısa bir süre kala kış tatili hazırlıkları yapanlar; hem kayak merkezlerini, hem de Türkiye’nin önemli kültür rotalarını gezecek. Kış turizminin en uğrak merkezlerinden olan Palandöken, Ilgaz, Uludağ, Kartepe gibi pek çok kayak turizmi keşfi ve sezonun farklı trendleri tatilciyi bekliyor.

Haberin Devamı

Kapadokya’ya, Yedigöller’e, Pamukkale’ye baharda gitmeye alışanlar, artık kış sezonunda da kar keyfini sürüyor. Doğu Ekspresi’nin Kars rotası, Erzincan Ergan Dağı, Kayseri’nin meşhur Erciyes’i derken liste uzayıp gidiyor. Karadeniz’in yaylalarında kar, Ege’de kaplıca, Akdeniz’de son bir bahar telaşı da var.

Kayak seçeneği bol

Yarıyıl tatilini kayak merkezlerinde geçirmek isteyenler için onlarca seçenek var. Pek çok yeni kayak merkezi, şehir içinde ise çeşitli konaklama imkanları sunuyor. Bu merkezlere gidenler gündüz kayak keyfini sürerken, bir yandan ise şehirlerdeki tarihi ve kültürel merkezleri geziyor. Kartalkaya, Uludağ, Palandöken, Kartepe, Ilgaz, Erciyes bu merkezlerin en çok öne çıkanlarından. Ancak son dönemde Sarıkamış Cıbıltepe, Sivas Yıldız Dağı ve Zigana Dağı da giderek artan sayıda yerli turiste hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Kayak turizmi için gelişen diğer bir rota ise Karadeniz Yaylaları. Ordu’nun Çambaşı Yaylası, Artvin’in Atabarı ile Samsun- Ladik Akdağ Kayak Merkezi bu kapsamda yeni yapılanmalarıyla adından daha sık söz ettiriyor.

Vazgeçilmez kaplıca

Kış turizminin vazgeçilmezlerinden biri de kaplıcalar. Hem yerli turist, hem de yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları kış mevsiminde tatil için Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kaplıca seçeneklerini değerlendiriyor. Buna özellikle Yalova, Balıkesir, Denizli, Kütahya, Nevşehir, Afyon tercih ediliyor. Yanı sıra hem kaplıca imkanlarından faydalanmak, hem de büyük bir tarih keşfine çıkmak için son dönemin öne çıkan turlarından biri de ‘Frig Vadisi’ oluyor. Afyon, Eskişehir, Kütahya ve Ankara’yı kapsayan bu alan önemli bir kültür turizmi destinasyonu olarak geziliyor.

Sömestirde dağ yolu göründü

Gastro turlara talep artıyor

Konu gastronomi turizmi olunca ilk rota Gaziantep oluyor. Hatta bu tur, dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe’yi de içine alan Gaziantep/Şanlıurfa/Mardin’e kadar uzuyor. Yine Hatay mutfağıyla gastronomi turizminin başlıca destinasyonlarından. Adana, Erzurum, Isparta ve İzmir de bu turun son yıllarda önemli keşifleriyle dikkat çekenlerinden.

Haberin Devamı

Kışın da görelim

Kış tatili bu yıl tamamen ‘sezon’ları değiştirdi. Yaz ve baharda tercih edilen pek çok bölge artık kışın da dikkat çekiyor. Bu kapsamda her mevsimin incisi Kapadokya/Göreme oluyor. Kapadokya, mevsimin ilgi gören tatil destinasyonu olmayı sürdürüyor.

Pamukkale ve Hierapolis Milli Parkı da yine kış için ideal rotalardan biri. Hemen ardından Safranbolu/Amasra’yı içeren turlar, Trabzon, Bursa’da, Malatya’da Darende turizmi öne çıkan seçeneklerden oluyor.

Balkanlar’da bir mola

Yüksek döviz kuru nedeniyle yerli turist için bu yıl ideal tatil genellikle yurt içi merkezlerden yana görülüyor. Bunun yanında yıl içinde de yüksek talep gören Balkanlarla birlikte yakın coğrafyalar sömestirin de rotası olacak. Selanik, Üsküp, Sofya şehirlerine ilgi artarken, Saraybosna ve Belgrad turu da popülerliklerini koruyor. Yine kış mevsimini diğer kıtada sıcak bir iklimde geçirmek isteyenler de var. Phuket ve Bali sıcak iklimde dikkat çeken tercihlerden.

Yazarlar