Ekonomi Sömestirde oyuna doyduk

Sömestirde oyuna doyduk

27.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yarıyıl tatilini fırsat bilen oyun sektörü pek çok tanıtım, güncelleme ve etkinliği duyurdu. Dev organizasyonlardan e-spor etkinliklerine kadar son dönemde piyasaya sunulan yeniliklere göz attık.

Sömestirde oyuna doyduk

Yarıyıl tatiline giren öğrenciler için dijital oyun sektöründe etkinlik patlaması yaşanıyor. Yeni espor festivalleri, oyun turnuvaları düzenlenirken, oyun güncellemelerinin yanında pek çok oyun aksesuarı ve bilgisayarının tanıtımı da yapıldı. Dijital oyun dünyada yeni yükselen yıldız. Son yayınlanan istatistikler de bunu gösteriyor. Twitter’ın açıklamasına göre, dünyada 2018’de oyunla ilgili 1 milyar tweet atıldı. Türkiye henüz en çok tweet atan ülkelerde ilk ona giremedi ancak bu yolda ilerliyor.

Haberin Devamı

2018 yılında mobil oyun ve uygulamalara yapılan harcamanın da 101 milyar dolar olduğu görüldü. Ajans Press’in App Annie raporundan derlediği bilgilere göre, geçen yıl oyunlara harcanan paranın yüzde 75 arttığı saptandı. Son iki yılda ise 194 milyar uygulama indirildi. Mobil tüketicilerin yaptığı harcama ise en fazla Çin’e gitti. Türkiye ise bu pazardan yüzde 1 pay aldı. Türkiye merkezli şirketlerin mobil uygulamalar için yaptığı harcamadan 1 milyar dolar gelir elde ettiği tespit edildi. Son dönemde Türkiye’de oyunla ilgili etkinliklere ve tanıtımlara göz attık.

Sömestirde oyuna doyduk

e-spor etkinlikleri

- Demirören İstiklal’de Nonstop Zula ESpor Merkezi açıldı. 2.500 metrekare ile sınırsız oyun alanları sunan bu merkez Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı espor merkezi olarak biliniyor. Türkiye’de e-spora ve sporcusuna en çok yatırım yapan şirket olan InGame Group işbirliğiyle hayata geçirilen merkezin sponsorları arasında Vestel, Casper, Paycell, Pepsi yer alıyor.

Haberin Devamı

- Emaar Mall da, 19-27 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen Game Fest’e evsahipliği yaptı. Oyun tutkunları 9 gün boyunca PUBG ve FORTNITE Ödüllü Turnuvaları, playstation ve atari alanlarının yanı sıra imza buluşmalarına katılma ve influencer gösteri maçlarını izleme şansı buldu.

- Deneyimli e-spor kulüplerinin yanı sıra bu sezon futbol dünyasının en önemli markalarının da yer aldığı Vodafone FreeZeone Şampiyonluk Ligi (VFŞL) Kış Mevsimi’nde 9 hafta boyunca sürecek. Sezon boyunca yapılacak tüm karşılaşmaları sahnede canlı olarak e-spor tutkunlarıyla beraber takip etmek mümkün.

Sömestirde oyuna doyduk

Yeni özellikler geldi

- Riot Games’in oyunu League of Legends’ın 2019 sezonu başladı. Dünya genelinde 100 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 4 milyon oyuncusu bulunan League of Legends’da, 2019 sezonunda hayata geçirilen yeniliklerle eğlence ve heyecanın dozu artırılıyor.

24 Ocak’ta başlayan yeni sezonda oyuncuları dereceli sisteminde köklü değişimler ve oyun modlarında yeni heyecanlar bekliyor.

- Tencent Games ve PUBG Coporation, 2019’a Playerunknown’s Battlegrounds Mobile (PUBG Mobile) için hazırladıkları geniş bir içerik güncellemesiyle girdi. App Store ve Google Play uygulama mağazalarında yer alan ücretsiz 0.10.5 güncellemesi, popüler Battle Royale oyununa yeni premium kostüm ve oyuncuların duygularını göstermelerini sağlayan emote’lar içeren Royale Pass Season 5 eklentilerini getiriyor.

Haberin Devamı

- Oyun dünyası, 23-27 Ocak tarihleri arasında Forum İstanbul’da gerçekleştirilecek Gaming Forum 2’de buluşuyor. Etkinlik, 5.000 TL ödüllü Cosplay yarışması, sanal gerçeklik deneyim alanları ve turnuvalar sunan, oyun dünyasının ünlü isimlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. ‘Bi’başka oyuna hazır ol’ sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında katılımcılar, CS:GO, Fortnite, PUBG, FIFA19 gibi oyunları deneyimleme ve turnuvalarda yarışma imkanı da bulacak.

Sömestirde oyuna doyduk

Oyuncular için fare

- Asus, oyunculara yönelik yeni ürünlerini tanıttı. TUF Gaming GT501 bilgisayar kasası, ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti OC Call of Duty: Black Ops 4 Edition ekran kartı ve PNK LTD serisinden ROG Gladius II Origin oyuncu faresi ve ROG Strix Fusion 300 oyuncu kulak üstü oyuncu kulaklığı bunlar arasında. Bu ürünler dünyayla eş zamanlı olarak Türkiye’de satışa çıktı.

Haberin Devamı

- Devasa çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunu (MMORPG) türündeki Black Desert, yeni battle royal oyun modu ‘Gölgeler Arenası’nı Türkiye’de kullanıma açtı. Black Desert resmi web sitesinde, 30 Ocak-13 Şubat tarihleri arasında yüzde 50 indirim, 4 Şubat-11 Şubat tarihlerinde ise Steam üzerinde gerçekleşecek yüzde 50 indirimle Black Desert evrenine giriş yapmak mümkün olacak.

Sömestirde oyuna doyduk