Ekonomi Sömestirde tatil dolu dolu geçecek

Sömestirde tatil dolu dolu geçecek

19.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bu hafta sonu başlayacak sömestir hareketliliği, iki hafta boyunca turizmi Türkiye’nin pek çok şehrine yayacak.

Sömestirde tatil dolu dolu geçecek

Duygu Erdoğan - Sömestir tatili için bir aydır hareketlenen rezervasyonlarda, bu hafta yüksek artışlar yaşanıyor. Aileler öncelikli olarak kayak tatillerini gündemine alırken, termal bölgeler ve Antalya gibi ılıman alanlar da sömestir için öne çıkan seçenekler olarak görülüyor. 24 Ocak-4 Şubat tarihleri arasındaki iki hafta için kültür turları da ilgi çekiyor. GAP bölgesi, Kapadokya, Kars, Eskişehir, aileler tarafından sıkça talep oluşturulan yerler olarak görülüyor. Bu hareket, hem turlara, hem de otellere olan rezervasyonları hızlı artırıyor. Buna göre, pandemi nedeniyle son anda bir kısıtlama yaşanmazsa, sömestir tatilinin bölgelerde tam kapasite doluluklarla geçmesi öngörülüyor. 

Haberin Devamı

Palandöken dikkat çekti

Etstur yöneticileri, Palandöken, Uludağ ve Kartepe’de odaların tükenmek üzere olduğu bilgisini paylaşıyor. Kayak merkezleri dışında termal oteller ve Antalya’da aktivite imkanı sunan otellerin de yoğun ilgi gördüğü belirtilen değerlendirmede, “Sömestir tatili kayak sezonu ile aynı döneme denk geldiği için ailelerin öncelikli tercihi kayak merkezleri oluyor. Bu yıl Palandöken otelleri büyük oranda doldu. İstanbul’a yakınlığıyla öne çıkan Kartepe otelleri de dolmak üzere. Kartepe’yi doluluk bakımından Uludağ ve Kartalkaya izliyor” denildi. Ayrıca termal bölge olarak Afyonkarahisar ile Abant ve Sapanca gibi bölgelerin ilgi gördüğü belirtildi. Şirket tarafından kış tatili için sunulan erken rezervasyon indirimlerinin ve ödemeyi 4 ay erteleme fırsatı sağlayan kampanyanın ilgi gördüğü, belirli gece üzeri konaklamalarda 1 veya 2 gece ücretsiz konaklama imkanının da fayda sağladığı ifade edildi.

Haberin Devamı

2 bin liradan başlıyor

Sömestirde ilk tercihin kayak tatili olduğunu anlatan Setur Yurt İçi Operasyon Müdürü Serhat Günay, bu yıl kayak turizmi kadar Antalya’da yer alan büyük otellerin, Kapadokya, Kars ve GAP bölgesinin de yoğun talep aldığını dile getirdi. Günay, “Ilıman bölgeler ve kültür turlarına ilgi de azımsanmayacak seviyede. Özellikle sıcak havuzlar, çocuklara yönelik aktiviteler ve SPA Antalya’yı kayak destinasyonlarına paralel bir noktaya getiriyor. Tatil seçeneklerimizde ücretsiz çocuk ve indirimli çocuk kampanyalarımız devam ediyor. 3 kişilik bir aile için 3 gece sömestir tatili seçeneklerimiz 2 bin TL’den başlıyor” dedi.

Yurtdışında vizesiz turlara ilgi var

Tatil için rezervasyon hareketliliğinin çok yoğun olduğunu belirten Jolly Pazarlama Müdürü Baran Kocabaş, dağ, doğa tatili ile Akdeniz ve Ege’nin ılıman ikliminin tercih edildiğini anlatıyor. Kocabaş, “Uludağ başta olmak üzere Kartalkaya, Palandöken, Abant bölgelerine talep arttı. Kış mevsiminde Akdeniz ve Ege’nin ılık havasını yaşamak isteyen misafirlerimiz Antalya’da Belek, Lara, Side ve Muğla’da Bodrum, Marmaris bölgelerinde dört mevsim açık olan otellerimizi veya Kıbrıs’ı tercih etmekte. Şehirden çok uzaklaşmak istemeyen ve doğanın içinde keyifli bir tatil yapmak isteyen misafirlerimiz ise özellikle Sapanca ve Yalova bölgeleri için rezervasyonlarını gerçekleştiriyor” diye konuştu.

Kapadokya, günübirlik Bursa & Uludağ kayak turları, Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekpresi ile Kars Turları, Eskişehir –Odunpazarı ve Ormanya Turlarına da yoğun ilgi geldiğini kaydeden Kocabaş, yurt dışı rotalarında ise Dubai, Bansko, Paris&Disneyland, vizesiz giriş imkanı olan Balkanlar ve Ukrayna turlarına taleplerin olduğunu söyledi.