Ekonomi Sosyal sorumluluk projelerine ödül yağdı

Sosyal sorumluluk projelerine ödül yağdı

08.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

2. Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk (ICSR) Ödülleri, 6 Aralık’ta Saint Michel Lisesi Jeanne Darc salonunda sahiplerini buldu.

Sosyal sorumluluk  projelerine ödül yağdı

Doğa Sigorta ana sponsorluğunda JCI Kültür ve Firefly Magazin işbirliğiyle gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan JCI Kültür 2016 ICSR Proje Direktörü Şevket Karadaş, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Amacımız sosyal sorumluluk projesi yapan şirket, kurum ve kuruluşları biraraya getirmek, sosyal sorumluluk konusuna dikkatleri çekip farkındalığı artırmak ve sosyal sorumluluk projesi yapan katılımcıları ödüllendirerek teşekkür etmek. Tüm katılımcılarımıza katkılarından ötürü bir kez daha teşekkür ederiz.”

Stratejik bir yaklaşım

Karadaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şirketlerin Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) projelerini birer ‘gider’ olarak değil, geri dönüşümü olan ve kârlılığı güvence altına alan bir kalkan olarak görmelidir. KSS projeleri iş dünyası tarafından önemle dikkate alınması gereken bir konudur. Zira bu projeler, yardımseverliğin yanısıra iş hedeflerini destekleyen, tutarlı bir stratejik yaklaşımdır.”

Haberin Devamı

Yapılan araştırmaya göre, tüketicilerin yüzde 85’i kar amacı gütmeyen kuruluşları destekleyen işletmeleri daha duyarlı işletmeler olarak görmekte, yüzde 65’i de bu tür olayları desteklemek için ürünlere/hizmetlere daha fazla ödeyebileceklerini belirtmişlerdir. İnsan ve çevre sağlığını gözetmeyen, çalışan haklarını hiçe sayan yönetimler günümüzde itibar kaybetmektedirler.”

Her sosyal sorumluluk projesini birer ateş böceği gibi gördüğünü söyleyen Firefly Magazin Genel Yayın Yönetmeni Eda Bohur da bu projenin içinde olmaktan, sosyal sorumluluk projesiyle geceye katılan gönüllülerle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Amaçlarının sosyal sorumluluk projesiyle ilgili tüm paydaşları biraraya getirmek olduğunu vurgulayan Bohur, ICSR Ödül gecesi tarzındaki platformların artırılmasının ülkemiz için önemine dikkatleri çekti.

Ödüllerin, kamu, STK ve büyük şirket olmak üzere üç kategoride verildiği gecede katılımcı projelerin sunumlarının ardından ödüller takdim edildi.

Sunuculuğunu Açelya Ülgenay ve Barbaros Uzunöner’in yaptığı gece, sosyal sorumluluk şarkısıyla başladı. Ardından Engelliler Tango grubu Or-Tango ve sosyal sorumluk yanı kuvvetli olan Chromas Koro sahne aldı. Yurtdışından da ilginin yoğun olduğu gecede çeşitli kamu kurumu temsilcileri, ulusal ve uluslararası STK başkanları, ilgili akademisyenler, şirketlerin temsilci ve ilgili bölüm direktörlerinin yanısıra Müge Anlı, Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım ve Doç. Dr. Oğuz Özyoral da geceye katılanlar arasındaydı.