Ekonomi SPA’ların favorisi burç terapisi oldu

SPA’ların favorisi burç terapisi oldu

27.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uzun süreden bu yana Türkiye ve yurtdışında SPA merkezi kuran Doğuş SPA’nın Başkanı Karafil, “Servisler içinde şu sıralar burç terapisi popüler” dedi. Portföyde 10 milyon euro’luk SPA’lar var

SPA’ların favorisi  burç terapisi oldu

22 yıldır güzellik sektöründe faaliyet gösteren Doğuş SPA Kozmetik Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karafil, sektöre güzellik merkezi işletmeciliğiyle adım attığını söyledi.
Bugün güzellik merkezi, SPA&Wellness, kozmetik ekipman ve cihazları ürettiklerini anlatan Karafil, aynı zamanda bünyelerinde yedi cilt ve vücut bakım markası bulunduğunu belirtti.
Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine güzellik salonu ve SPA merkezi ihracatı yaptıklarını kaydeden Karafil, “SPA merkezleri ortalama 500 bin euro ile 10 milyon euro arasında değişen maliyetlerle kuruluyor” dedi.
Bir süre önce Kozmetikon ve Güzellikon diye iki farklı online satış sistemi kurduklarını dile getiren Karafil, şu bilgileri verdi: “Kozmetikon isimli online satış sisteminde dünyanın önde gelen profesyonel kozmetik markalarının distribütörlüğünü yapıyoruz. Güzellikon ise sektörde daha önce hiç uygulanmamış bir franchise modeline sahip olacak. Bu markayla iki yıl içinde franchising yöntemiyle 200 güzellik merkezi açacağız.”

30’a yakın terapi
Son dönemdeki SPA trendleriyle ilgili bilgi de veren Karafil, şöyle devam etti: “SPA menümüzde 30’a yakın terapimiz var. Şu anda en popüler olanı, Burç terapisi. Gelen müşterilerimizin burçlarına göre özel masaj ve bakımlar uyguluyoruz. Bunun yanı sıra en çok ilgi görenler arasında altınlı ve argan yağlı bakım da var.”

Haberin Devamı

Araplara şerbetli İtalyana kahveli!

Yurtdışında ve yurtiçindeki SPA merkezi projelerine danışmanlık verdiklerini kaydeden Karafil, “Irak, Birleşik Arap Emirlikleri ve Azerbaycan gibi ülkelere anahtar teslimi SPA merkezi kuruyoruz” dedi.
Her ülkenin farklı spa hizmeti tercih ettiğini anlatan Karafil, şunları söyledi: “Biz de bu tercihlere göre özel terapiler uyguluyor, sunumlar yapıyoruz. Mesela Kuzey Irak’taki SPA’da Arap müşterilerimiz şerbet, İtalya’dakinde ise kahve içmeyi istiyor. Yine arap müşterilerimiz keçi kılından özel kese, Avrupalı müşterilerimiz ise tuzla peeling tercih ediyor.”

Yengece çilek, akrebe menekşe

Koç Sardunya, zambak, papatya, çam ve kavun esansları var.
BOĞA Papatya, ıhlamur, tarçın, aloe vera ve elma etken esanslarından bakım öneriliyor.
İKİZLER Zambak, lavanta, havuç, rezene, gül esansları bulunuyor.
YENGEÇ Ihlamur, adaçayı, lavanta, çilek, kavun etken esanslarından oluşan terapiler öneriliyor.
ASLAN Badem, lavanta, papatya, nane ve defne esansları var.
BAŞAK Zambak, fındık, nane, badem ve kavun etken esanslarından üretilen terapiler öneriliyor.
TERAZİ Muz, papatya, böğürtlen, çilek, çam ve elma etken esansları bulunuyor.
AKREP Aloe vera, menekşe, greyfurt, papatya ve defne etken esanslarından oluşuyor.
YAY Karanfil, greyfurt, tarçın, böğürtlen ve menekşe etken esanslarından oluşan bakım öneriliyor.
OĞLAK Menekşe, nane, çilek, kivi, aloe vera etken esansları bulunuyor.
KOVA Menekşe, kimyon, ıhlamur, kivi, sardunya etken esansları var.
BALIK Sardunya, kavun, yosun, ıhlamur, lavanta etken esanslarından yapılan terapi öneriliyor.