Ekonomi Starbucks 600 şube kapatacak, 12 bin kişi işsiz kalacak

Starbucks 600 şube kapatacak, 12 bin kişi işsiz kalacak

02.07.2008 - 09:51 | Son Güncellenme:

Starbucks 600 şubesini kapatma kararı aldı. Kapatma kararıyla birlikte 12 bin kişi de işsiz kalacak.

Starbucks 600 şube kapatacak, 12 bin kişi işsiz kalacak

ABD’nin Seattle merkezli ünlü kahve mağazalar zinciri Starbucks, ABD’nin çeşitli eyaletlerinde bulunan 600 şubesini zarar ettikleri gerekçesiyle kapatacaklarını duyurdu.
Geçtiğimiz Mart ayı sonu itibariyle, son üç aylık cirosu geçtiğimiz yıla oranla yaklaşık yüzde 28 oranında azalan Starbucks firması çareyi iş yapmayan ancak prestij olarak açık tutulan 600 şubesini kapatmakta buldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Starbucks CEO’su Pete Bocian son dönemde cirolarında meydana gelen azalma ile ilgili olarak, “Zararımız genel olarak kötü olarak seyreden Amerikan ekonomisinin etkisiyle oldu" dedi.

Haberin Devamı

12 BİN KİŞİ İŞİNİ KAYBEDECEK

1982 yılında, ABD’nin Washington eyaletinin Seattle kentinde açılan ilk Starbucks mağazasının ardından, uygulanan başarılı politikalarla şirketin grafiği hızla yükselmiş, Starbucks aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda ülkede binlerce şube açmıştı. İki yıl önce şirket yetkilileri mağaza zincirleri sayısını üçe katlayacaklarını açıklamıştı. Ancak büyüme şirketin planladığı gibi olmadı, geçtiğimiz aylarda bozulan ABD ekonomisinin de etkisiyle ülkede bulunan zincirlerine bağlı 100 şubeyi kapatacaklarını açıklayan yetkililer, bu sayının 600’e çıkacağını ve 12 bin kişinin işinden olacağını bildirdi. Starbucks’ın ABD bulunan 7 bin 100 mağazasında, çoğunluğu üniversite öğrencileri olmak üzere on binlerce kişi çalışıyor.