Ekonomi Startup yatırımları tam gaz

Startup yatırımları tam gaz

27.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk startup’lara yatırım yılın ilk çeyreğinde rekor kırarken, ikinci yarıda da yeni yatırımlar çekiliyor. Hemen her sektörden girişim yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeyi başarıyor. İşte son dönemde yatırım alanlar.

Startup yatırımları tam gaz

HANİFE BAŞ - Türk startup’lara yatırım yağmuru sürüyor. StartupCentrum’un rakamlarına göre, Türkiye’de 2022 yılının ilk üç ayında girişimlere 1.28 milyar dolar yatırım yapıldı. Önceki yıllara göre rekor seviyede yatırım çeken startup’lara ikinci çeyrekte de yatırımcı ilgisi sürüyor.

Haberin Devamı

23 milyon dolar çekti

Türk startup’lar son dönemde irili ufaklı aldıkları yatırımlarla da dikkat çekiyor. E-ticaret markaları yatırım ve birleştirme şirketi RubiBrands 23 milyon dolar yatırım aldı. ABD, İngiltere ve Türkiye’den yatırımcıların katıldığı yatırım turunda, JAM Fund, Atempo Growth, D4 Ventures, Esas Ventures ve Alarko Ventures’ın yanı sıra Softbank, Lazada ve Merama’dan melek yatırımcılar da yer aldı. Yetkin Güneş, İrtek Uraz, Berkay Tulay ve Emre Ekmekçi tarafından kurulan RubiBrands, başarılı e-ticaret markalarına ortak olup, yatırım yaparak onları hiper-büyüyen pazar yerlerinde geliştirmeye odaklanıyor. Eğitim teknolojileri girişimi Hub21 Learning ise 300 bin dolar yatırım çekti. Girişim, 7-17 yaş aralığındaki öğrencilerin gelecekteki iş hayatlarında gerekli teknik becerilerde uzmanlaşmasını sağlayan küresel bir topluluk oluşturuyor. Didem Cikse ve Sylvain Roussarie tarafından iki yıl önce kurulan Hub21 Learning, ilk yatırım turunu tamamladı. Girişim, gelirlerinin yüzde 30’unu Türkiye’den elde ediyor.

Haberin Devamı

Elif Boyner, Ceyla Yurtseven ve Kıvanç Ünal tarafından ‘Her an, her yerde, herkese iyi yaşamı getiren fitness, yoga, farkındalık ve beslenme platformu’ sloganıyla hayata geçirilen iyi yaşa., ilk yatırım turunda 755 bin dolar yatırım aldı. Kullanıcılarına her seviyede yüzlerce fitness, yoga, meditasyon, farkındalık, uyku, beslenme, sıfır atık atölyeleri gibi alanlarda kişiye özel olarak derlenmiş orijinal yaşam içerikleri sunuyor.

Güzellik ve esenlik

Yeni nesil çalışan esenliği platformu Wellbees, 212 liderliğinde gerçekleşen tohum yatırım turunda 2.2 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla özellikle İngiltere ve MENA pazarındaki etkinliklerini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Wellbees Kurucu Ortağı Melis Abacıoğlu, aynı zamanda çalışanların hayatlarında ve şirket kültürlerinde yarattıkları etkiyi daha verimli hale getirmek adına bir ‘veri bilimi takımı’ kuracaklarını ifade etti.

Kullanıcılara güzellik ve bakım ürünlerini aylık abonelik sistemi ile sunan Latissim, Alesta ve Geometry Venture’den 4 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı.

Haberin Devamı

Latissim kurucu ortağı Müge Beğen, “Aldığımız yatırım sonrası sektörde varlığımızı arttıracağız. Kullanıcılarımızın tüm güzellik sürelerinde yanında olacağız” dedi.

Startup yatırımları tam gaz

23 milyon dolar yatırım alan RubiBrands ekibi.

Her sektörden girişim var

Farklı kaynak ve formattaki verileri kod bilgisi gerektirmeden temizleyen büyük veri temizleme platformu Sweephy, 125 bin euro’luk tohum öncesi yatırım turunu tamamladı. Yatırım turuna Startup Wise Guys, Alesta Yatırım ve Geometry Venture Development’ın yanında Özgür Gen’in de aralarında yer aldığı melek yatırımcılar katıldı.

Gedik Yatırım, aralarında hiBoost ve Appcent’in de bulunduğu yatırımcılarla birlikte mikrobirikim ve mikroyatırım uygulaması Yancep’e 350 bin dolar yatırım yaptı. Otomobiv hizmet platformu Otovınn, Kuveyt Türk’ün iştiraki KT Portföy’ün yönettiği Lonca GSYF ve Teknogirişim GSYF liderliğinde, yurtdışı yatırımcıların da katılımıyla 15 milyon dolar değerleme ile 1 milyon dolar yatırım aldı.