Ekonomi Sun Express toplam yolcu sayısını, 5,6 milyona çıkardı

Sun Express toplam yolcu sayısını, 5,6 milyona çıkardı

07.04.2010 - 16:15 | Son Güncellenme:

.

Sun Express toplam yolcu sayısını, 5,6 milyona çıkardı

Sun Express Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, yaz tarifesinde Adana’dan yapılan uçuş sayısının 84’e çıktığını bildirdi.
Say, Adana Seyhan Otel’de düzenlediği basın toplantısında, Adanalılara İstanbul, İzmir ve Antalya’ya direkt ulaşımın yanı sıra bağlantılı seferlerle Avrupa’ya da uçuş imkanı sunduklarını belirtti.
Adana pazarının istikrarlı, ancak mütevazı bir büyüme gösterirken, seferlere başladıkları 2006 yılından 2009 sonuna kadar Adana’daki yolcu sayısını 10 misli artırdıklarını ifade eden Say, “Sun Express’i tercih ettikleri için Adanalılara teşekkür ediyoruz. Artan talebi, yaz tarifemizde Antalya’ya her gün, İzmir’e günde 2 kez ve İstanbul Sabiha Gökçen’e günde 3 kez sefer düzenleyerek karşılamaya çalışacağız” dedi.
Sun Express’in 2009 sonu itibarıyla toplam yolcu sayısını önceki yıla oranla yüzde 32,3 artırarak 5,6 milyona çıkardığını açıklayan Say, “2009 Sun Express için başarılı büyümenin devam ettiği, iyi bir yıl oldu. 2010’a da çok olumlu bakıyoruz” diye konuştu.
Adana’nın Sun Express’in iş planları dahilinde stratejik bir yeri olduğunu vurgulayan Say, canlı ekonomisi ve Türkiye’nin diğer illeriyle sahip olduğu güçlü ilişkiler nedeniyle iç hat operasyonunda en yüksek büyüme bekledikleri şehirler arasında yer aldığını kaydetti.
Sun Express mevcut bağlantılı uçuş sistemiyle Adanalılara, birbirine uygun saatlerde yapılan iç ve dış hat uçuşları için bilet satın alıp kendi bağlantılarını gerçekleştirme imkanı verdiğini belirten Say, “Sun Express’in Adana’dan İstanbul Sabiha Gökçen ya da İzmir bağlantılı dış hat rotaları Amsterdam, Atina, Berlin-Schonefeld, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Köln/Bonn, Münster, Nurnberg, Oslo, Stuttgart ve Viyana’dan oluşuyor” dedi.
Hacı Say, toplantının sonunda, 2010 Kültür Başkenti İstanbul’un kültür elçisi olarak uçan özel uçağı da tanıttı.