Ekonomi Suriye’den patates geldi fiyatlar 2 liraya geriledi

Suriye’den patates geldi fiyatlar 2 liraya geriledi

28.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin Suriye’de operasyon gerçekleştirdiği bölgeden patates getirildiğini belirterek, “Bunun sonucu olarak da şu anda pazarda fiyatların 2 lira civarına geldiğini görüyoruz” diye konuştu.

Suriye’den patates geldi fiyatlar 2 liraya geriledi

Zeybekci, dün bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, “Üreticinin tarladaki ürünü 1.5 lira civarındayken markette bunun 7-8 lira olması aradaki tefecinin, spekülatörün işi. Bununla mücadeleyle ilgili iki yöntemimiz var. Bir bu spekülasyonla ilgili iç hukuk yöntemlerimizi ve sistemimizi çalıştırmak. İki, çok daha hızlı ve kesin çalışan aradaki o marjı yok eden diğer alternatifi yani ithalat mekanizmasını çalıştırmak” dedi.

Haberin Devamı

Zeybekci, Suriye’den toplam ihtiyacın yüzde 1’ine denk 4 bin ton patates getirildiğini belirterek, “Gittiğim halk pazarında patatesin fiyatı 2 lira civarında, istediğimiz noktaya geldi. İthalata sıcak bakmıyoruz ama içeride spekülatör ve tefecinin hem üreticiyi, hem de tüketiciyi zorlayarak, mağdur ederek atacağı adımlara karşı da kararlı bir şekilde duruşumuz olacaktır” dedi.

Zeybekci, nohut rekoltesinin bu yıl yaklaşık yüzde 20 artacağını dile getirdi.

‘Elimizde kaldı’

Bakan Zeybekci, ekonomi yönetimindeki bakanlık sayısının üçe indirileceğini anımsatarak, “Yeni dönemde Ekonomi Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı farklı bir formata geçiyor. Başbakanımızın dediği gibi Ekonomi Bakanlığı koltuğu da bizim elimizde kaldı” dedi.