Ekonomi Suriyeli çocuklar ‘Yarını Kodladı’

Suriyeli çocuklar ‘Yarını Kodladı’

12.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Yarını Kodlayanlar’ projesi kapsamında, Şanlıurfa’da yaşları 7-14 arasında değişen toplam 125 Türk ve Suriyeli çocuğun katılımıyla tam gün süren bir hackathon (kod yazılım yarışması) düzenlendi.

Suriyeli çocuklar ‘Yarını Kodladı’

Vodafone Grup Vakfı’nın dünya genelinde 27 ülkede yer aldığını ve sosyal projeler için yılda 45 milyon sterlin yatırım yaptıklarını belirten Vodafone Grup Vakfı Direktörü Andrew Dunnett, “Vodafone Vakfı olarak ‘Connecting For Good’ yaklaşımımız doğrultusunda daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojilerinin gücüyle sürdürülebilir sosyal programlar geliştirmek için çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Üreten yeni nesil

Bu kapsamda, eğitimde fırsat eşitliği sunan projeler hayata geçiriyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı’nın ‘Yarını Kodlayanlar’ projesini de dijital geleceğe hazır nesillerin yetiştirilmesi bakımından önemli bir girişim olarak değerlendiriyor ve destekliyoruz. 2025 yılına gelindiğinde teknolojiyle bağlantılı meslekler yüzde 20 artacak.

Özellikle kodlama uzmanları için iş olanakları genişleyecek. ‘Yarını Kodlayanlar’ projesi, bu anlamda da hem Türk hem de Suriyeli çocuklar için daha iyi bir geleceğin kapılarını aralıyor” dedi.

Türkiye Vodafone Vakfı olarak 10 yılı geride bıraktıklarını hatırlatan Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel de, şöyle konuştu: “Son dönemde yaptığımız sosyal yatırımların odağını çocuklarımıza yönelik olarak başlattığımız kodlama eğitimleri oluşturuyor. Sadece teknoloji tüketen değil aynı zamanda teknoloji üreten bir nesil yetiştirmeyi hedeflediğimiz ‘Yarını Kodlayanlar’ projesiyle bir yılda önemli yol kat ettik. 11 ilde yaklaşık 4 bin çocuğumuza kodlama öğrettik.”

Haberin Devamı

Okuma yazma kadar önemli

Kodlama bilmenin artık okuma yazma bilmek kadar önemli olduğuna değinen Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır da, “Türkiye Vodafone Vakfı ile birlikte ‘Yarını Kodlayanlar’ projesi ile eğitimler vermeye devam ediyoruz. Çocukların erken yaşta kodlama becerilerinin geliştirilmesi ve bakış açılarının bu yönde oluşması için çalışıyoruz. Çocuklardaki bu değişimle ülkemizdeki bilişim odaklı kalkınmanın hızlanacağını öngörüyoruz. Fırsat eşitliğini önemsiyoruz ve Suriyeli çocukların geleceği için eğitimlerimiz sürüyor” diye konuştu.