Ekonomi Sürücüsüz yerli otomobil geliyor

Sürücüsüz yerli otomobil geliyor

15.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, “2022’nin ortasında dış dünyadaki araçlar yavaş yavaş piyasaya girmeye başladığında biz de elektrikli aracımızı piyasaya sürmeye başlayacağız. Ve buradaki araç 3’üncü seviyeye hazır otonom (sürücüsüz) bir araç olacak” dedi.

Sürücüsüz yerli otomobil geliyor

Karakaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi kapsamında düzenlenen panelde bir konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Dünya genelinde elektrikli ve otonom araçlarda büyük gelecek görüldüğünü vurgulayan Karakaş, “2022’den itibaren piyasaya tamamıyla elektrikli araç tabir ettiğimiz yani doğuştan elektrikli olarak tasarlanarak girecek araçların sayısı artıyor. Biz bu nedenle 2022 yılını şirketimizin ürününün lansmanını yapacağı yıl belirledik” dedi.

Karakaş, Türkiye’nin küresel anlamda rekabet edebilecek bir marka oluşturmayı hedeflediğini belirterek, şunları kaydetti:

“Ve geldiğimiz noktada aracın üzerindeki teknik detayları birebir, ki 900 bine yakın özellik var, bunları belirliyoruz, tanımladık hatta.

2022’nin ortasında dış dünyadaki araçlar yavaş yavaş piyasaya girmeye başladığında biz de elektrikli aracımızı piyasaya sürmeye başlayacağız. Ve buradaki araç 3’üncü seviyeye hazır otonom bir araç olacak. Ve bir tane yetmez diyerek bir portföy oluşturmamız lazım dedik, seçim basketine girebilmemiz için hedef kitlelerimize göre yeni modeller üzerinden de çalışmamız lazım. Ve tabii ki sürdürülebilir bir başarı için ihracat yapacağız.”