Ekonomi Süryani kilisesinde yatırım daveti

Süryani kilisesinde yatırım daveti

06.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, İsveç’te yaşayan Süryani kökenli işadamlarını Türkiye’ye yatırım yapmaya davet etti.

Süryani kilisesinde yatırım daveti

Altındağ, Södetellje kentinde St Jacob Kilisesi’nde Süryani işadamlarından oluşan bir heyetle buluştu. Ziyaretin ardından Anadolu Ajansı’na konuşan Altındağ, İsveç’te yaşayan Süryani işadamlarını, yatırım fırsatlarını yerinde görmeleri için baba ve dedelerinin yaşadığı topraklara, Mardin’e davet ettiğini söyledi. Altındağ, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerinden oluşan Dicle Kalkınma Ajansı’nın 3 milyon kişiye hitap ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

‘Bizi mutlu eder’

Süryani Ortodoks Metropolitliği Ekonomi Başkanı Emanuel Poli ise İsveç’te yaşayan Süryani işadamlarına Türkiye’de yatırım fırsatları hakkında bilgi verilmesinin sevindirici olduğunu söyleyerek, “Memleketimize yatırım yapmak bizi de oldukça mutlu eder” dedi.

Bölgenin gelişmesine Süryanilerin katkılarının olacağını belirten Poli şöyle konuştu:

“Halkımız İsveç’te büyük başarılara imza atmıştır. Şüphesiz ki kendi memleketimizde de yatırım yapmak bizi de sevindirecek. Zaten insanlar arasında sevgi ve güven sağlandığı zaman farklılıklar, zenginlikler ortaya çıkacaktır. Biz bu zenginlikten faydalanarak bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyacağız.”

Süryani kilisesinde yatırım daveti