Ekonomi Tablete dönüş...

Tablete dönüş...

13.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akıllı telefonlardaki büyük ekranlara yenik düşen tabletler yeniden doğuyor.

Tablete dönüş...

Video, sinema ve televizyon platformlarına ilginin artışıyla beraber özellikle 8-10 inç’lik ekran boyutundaki tabletler yeniden ilgi odağı oldu. Türkiye’de bir dönem 4 milyonlara yaklaşan tablet pazarı bugün 2 milyonlu rakamlarda. Sektör 2016 yılını 2 milyon adetle kapatırken, 2017 yılında ise yüzde 10’luk bir kayıp yaşaması olası görülüyor.

Reeder CEO’su Uygar Saral, tablet piyasasını büyük ekranlı telefonların olumsuz etkilediğini söylüyor. Ülkemizde tabletlerin yüzde 79’i, 7 inç ekranlı giriş seviyesi ve düşük özelliklerdeki tabletlerden oluşuyor. Ancak son dönemde 10 inç tabletlere ilgi artmış durumda.

Saral, artan video içerikleri, yeni sosyal medya platformları, gelişen bulut teknolojisinin son kullanıcılar yanında çalışanlar için de tabletin cazibesini yeniden artırdığını vurguluyor. Bu nedenle pazar durağan görünse de yeni modellerle hareketlenmesi bekleniyor.

Yeni modellerin daha çok 10 inç ekran boyutunda olması dikkat çekiyor. Son dönemde piyasaya çıkan ve çıkacağı duyurulan Android tablet modellerine göz attık.

Alcatel

Tablete dönüş...


Türkiye pazarına cep telefonu yanında tabletleriyle de hızlı giriş yapan Alcatel, büyük ekranlı tablette iddiasını sürdürmek için 10 inç’lik ekrana sahip Pixi 3’ü piyasaya sundu. Dört çekirdekli 1.3 Ghz işlemcisi bulunan tablet bluetooth klavyeye sahip. Gelişmiş kısa yol tuşları tabletin tüm özelliklerinin klavyeden yönetilmesini sağlıyor. 495 gram ağırlığında kompakt yapısıyla kolay taşınabilir. Android 5.0 Lollipop sürümüne ve 4G özelliğine sahip. Ön ve arka kamerası da bulunuyor. Fiyatı ise 499 TL.

Haberin Devamı

Samsung

İspanya’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde Samsung, 9.7 inç’lik Galaxy Tab S3 ve 10.6 inç’lik Galaxy Book

Tablete dönüş...
modellerini tanıttı. Üst segmentteki iki model, S Pen’le kullanabilmeleriyle öne çıkıyor. S3, 9.7 inç’lik Super Amoled ekrana sahip. Book ise 10.6 ve 12 inç’lik ekran versiyonlarıyla gelecek. İki model de 13 MP ana, 5 MP’lik ön kameraya sahip. Genişletilebilir depolama ve hızlı şarj özellikleri var. 12 saate kadar pil ömrü, 7. Nesil Intel Core 15 Dual Core 3.1 GHz işlemci, Windows 10 işletim sistemi ise diğer teknik özellikleri arasında. İki model yılın ikinci çeyreğinde tüm dünyayla beraber Türkiye’de de pazara sunulacak.

Haberin Devamı

Reeder

A11S, Reeder’ın bu yıl piyasaya çıkan yeni tablet modeli. 10.1 inç’lik IPS ekranı HD görüntü kalitesi sunuyor. 3 GB Ram ve 32 GB’lik dahili hafıza öne çıkan özellikleri arasında. Dört çekirdekli Mediatek serisi işlemcisi 1 Ghz hızında. 8 MP arka, 2 MP’lik ön kamerası var. Android 6.0 sürümünü destekliyor.5.500 mAh bataryasıyla fiyatı 700 TL olarak açıklandı.

Lenovo

Tab 4 ailesini Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttı. Dört adet cihazdan oluşuyor. Tab 4 8 ve Lenovo Tab 4 10 Plus modellerinde çift hoparlör ve Dolby Atmos özelliği bulunurken, Tab 4 ailesi multimedya meraklıları için yeni bir deneyim sunuyor. Güçlü işlemciler, tam renkli HD ekran ve 12 saate kadar pil ömrü ile Lenovo Tab 4 8 Plus ve Lenovo Tab 4 10 Plus tablet tutkunları için tasarlandı. Lenovo Tab 4 serisi, çocuklara özel oyun ve eğitim alanlarıyla ailelerin işini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Neden tablet?

Tabletler, bilgisayarı masaüstü ve dizüstü bağımlılığından kurtardı. Özellikle son dönemde gelişen aksesuarlarla klavyeli modelleri notebook taşıma derdini ortadan kaldırıyor. Taşımaları kolay ve bazı modelleri sim kart desteğiyle telefon olarak da kullanılabiliyor. Tabletlere daha çok eğlence amaçlı bakılıyor. Özellikle çocuk olan her evde mutlaka bir tane bulunuyor. Film ve video izlemek, oyun oynamak, müzik dinlemek için daha fazla tercih ediliyorlar. Ama yeni geliştirilmiş tablet modelleri tasarımcılar ve iş sahiplerinin de tercihi oluyor.

Haberin Devamı

YENİ ÜRÜN

Huawei’den P serisine yeni üye

Yeni nesil P serisinin son üyesi Huawei P9 Lite 2017, Türkiye pazarına sunuldu. Huawei P9 Lite 2017, 8 MP ön kamerasının sağladığı selfie, parmak izi tanıma özelliği ve ses kalitesiyle öne çıkıyor. P9 Lite 2017, 5.2 inç’lik Full HD ekran ve 7.6 milimetrelik gövdeye sahip. Pil dahil 147 gram ağırlığında. 8 MP’lik arka, 2 MP’lik ise arka kamerası bulunuyor.
Telefon gücünü Kirin 655, 8 çekirdekli çipinden alıyor. 3 GB’lik Ram’i, 16 GB’lik belleği var. Belleği 128 GB’ye kadar artırılabiliyor. Fiyatı da 1.399 TL olarak açıklandı.

YENİ GİRİŞİM

Sina Afra emlakı sanala taşıdı

Seri girişimci Sina Afra, yeni girişimi Evtiko’yla teknoloji dönüşümünü emlak sektörüne taşıyor. Evini satmak isteyenlere 48 saatte değerleme ve minimum 72 saat içinde satış vaadinde bulunan Evtiko’nun sistemi şöyle: Satılmak istenilen evle ilgili bilgiler internet veya çağrı merkezi üzerinden Evtiko’ya iletiliyor. Bu bilgiler, kullanılan güncel veri algoritmaları ve SPK lisanslı gayrimenkul uzmanlarının incelemesi sonucu 48 saat içinde bir teklif veriliyor. Satıcı kabul ederse, en erken 3 gün içinde olmak şartıyla, evin boşaltıldığı gün ödemeyi alıyor.