Ekonomi Tahsis Numarası Ne Demek? Emeklilikte Sgk Sigorta Tahsis No Nedir?

Tahsis Numarası Ne Demek? Emeklilikte Sgk Sigorta Tahsis No Nedir?

25.02.2021 - 02:35 | Son Güncellenme:

Birçok kişi çalışma hayatının sonunda yaşı ve sigorta primi yeterli seviyeye geldiğinde emekli olmaya hak kazanır. Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli olan kişiler için verilen bir tahsis numarası bulunmaktadır. Tahsis numarası ne demek? Emeklilikte SGK sigorta tahsis no nedir? İşte Sosyal Güvenlik Kurumu tahsis numarası ile ilgili detaylı bilgiler.

Tahsis Numarası Ne Demek Emeklilikte Sgk Sigorta Tahsis No Nedir


Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli maaşı alan kişilere birer SGK sigorta tahsis numarası verilmektedir. Birçok kişi tahsis numarasının ne olduğu hakkında pek bir fikre sahip değildir. Tahsis numarasının ne işe yaradığı ve kişilerin ellerinde olan bu tahsis numaraları ile ne yapacakları tam olarak kavranmamış olabilir. Bu yazımızda kafalardaki soru işaretlerine cevap buluyoruz.

Tahsis Numarası Ne Demek?

Tahsis numarası emekli olan kimselere Sosyal Güvenlik Kurumunun verdiği emeklilik sicili numaralarıdır. Özellikle emekli olan kişilerin maaşlarının ödendiği günlerde kişilere verilmiş olan tahsis numarasının son rakamları önem taşımaktadır. Sosyal Sigortalar Kurumu kapsamında olan kişiler için tahsis numarası ilk olarak emekli olunduğu zamanda verilir. Bağkur’lu olan kişiler için ise tahsis numaraları Bağkur sicil numaralarıdır. Emekli sandığındaysa bireye ait olan tahsis numarası emekli sandığındaki sicil numarasıdır.

Emeklilikte SGK Sigorta Tahsis No Nedir?

Emekli olan kişilere Sosyal Güvenlik Kurumu birer sigorta tahsis numarası verir. Sigorta tahsis numarasının emekli olan kişilere verilmesinin sebebi ise emekli maaşı alacak olan kişilerin bir tane numara kullanılarak kolayca takip edilmesini sağlamaktır. Aynı zamanda emeklilere verilen sigorta tahsis numarası kişilerin hesabına emekli maaşının ne zaman yatacağını da belirlemektedir.

Emeklilerin sigorta tahsis numaralarının son rakamına göre belirlenen günlerde emeklilerin maaşları verilmektedir. Emekli olan kişiler kendilerine ait olan sigorta tahsis numaralarını öğrenmeleri halinde online olarak kendisine hangi tarihlerde emekli maaşının verileceğini kolayca bulabilirler.

 

Yazarlar