Ekonomi Tanınmış şirketten 2023’te Türkiye’de yüzde 33 büyüme

Tanınmış şirketten 2023’te Türkiye’de yüzde 33 büyüme

09.02.2024 - 13:20 | Son Güncellenme:

Türkiye’de ev tipi dikiş makineleri, sanayi tipi dikiş makineleri, ütü sistemleri, dikişle ilgili her türlü aksesuar ve yedek parçadan oluşan ürün portföyü ile faaliyet gösteren Singer, 2023 yılında yüzde 33 büyüme gerçekleştirdiğini açıkladı.

Tanınmış şirketten 2023’te Türkiye’de yüzde 33 büyüme

Şirketin Türkiye Genel Müdürü Sinem Kınran Parlak, bu büyüme rakamı ile şirketin global sıralamasında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinin birincisi konumuna geldiğini ifade ederek, “Singer Türkiye’nin, Singer Global içinde nüfusa ve gelir seyisine oranla büyüme hızında zirveye yerleştiğini söyleyebilirim” dedi.

Haberin Devamı

Bir dönem Türkiye'de çeyizlerin olmazsa olmazı olan dikiş makinelerinin günümüzde hobi sektörünün vazgeçilmezi olduğunu belirten Sinem Kınran Parlak, bu durumu şu sözlerle açıkladı, “15 yıl önce Türkiye'de sayılı üniversitede moda tasarım bölümü varken, günümüzde neredeyse her üniversitede bu bölüm mevcut… Gençler ürün yaratmaya ve kıyafetlerinde farklılık yaratmaya çok daha meraklı. Artık insanlar herkes ile aynı kıyafetleri giymek yerine, kendi yaratıcılıklarını kullanmayı tercih ediyor.  Bu bile dikiş makinelerinin daima hayatımızda olacağının en büyük göstergesi. Hem bir hobi edinmek için hem de evlerde pratik bir yardımcı anlamında dikiş makineleri hayatımızda olmaya devam edecek.”