Ekonomi ‘TASARIM’ TAMAM SIRA PAZARLAMADA

‘TASARIM’ TAMAM SIRA PAZARLAMADA

22.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet’in Ankara’daki sektör buluşmasında katılımcılar görüşlerini dile getirdi. Lema Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emre Katırcı, Türkiye’deki konut sektörü için, “Ankara’da sektörün önde gelenleri olarak burada bir araya geldik. Tasarım, fonksiyon, inşaat olarak başarılıyız. Ama insanlara aktarmada, pazarlamada yeterince başarılı değiliz. Bu konuda bize katkı yaptığı için Milliyet’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘TASARIM’ TAMAM  SIRA PAZARLAMADA


Fiyatlar yükselmedi
Türkiye’nin en ünlü emlak danışmanlarından Salim Taşçı da, “Türkiye imdat çığlığı atıyor. Özellikle deprem bölgesindeki konutlar ‘bizi yıkın’ diye bağırıyor” dedi.
Özçelik İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Özçelik, gayrimenkul sektöründe krizden bahsetmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
“Türkiye’nin yaş ortalaması 30 civarında. Ankara kendi nüfusunun üzerinde konut yatırımı çeken bir yer. Eski konut stoğu ister istemez yenilenecek. Kentsel dönüşümle bir değişim yaşanacak. Eski konutlar 3-5 yıl içinde yerini yeni konutlara bırakacak. Bu gelişmelere karşın Ankara’da konut fiyatları maliyetlere göre düşük.”
Keklikoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Keklikoğlu da, maliyet sorununa dikkati çekti. Fiyatların maliyetlere alışma şansı olmadığını belirten Keklikoğlu, “Fiyatlar maliyet kadar yükselmedi. Fiyatların daha yukarı çıkması lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fırtına devam edecek mi?

Etkinlikte paneli yöneten Güngör Uras, işadamlarına “TOKİ fırtınası oldu. TOKİ modası devam edecek mi” sorusunu yöneltti. NATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık (ortada) bu soruya, “Lüks konutlardan TOKİ’nin çekilmesi gerektiğini düşünenlerdenim” yanıtını verdi.
Tanık, sektörün bazı sorunlarının bulunduğunu aktararak, böylesine buluşmaların çözüm yönünde oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

‘Tarih korunuyor bu çok önemli...’

Milliyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, toplantının açılış konuşmasında, inşaat sektörünün Türkiye’nin parlayan yıldızlarından birisi olduğunu belirtti. Bila, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“İnşaat, istihdamı, ihracatı taşıyan kolonlardan birisi. Çağı yakalayan sektörlerden birisi. Sektörün dışarıdaki yapıtlarını görünce mutlu oluyoruz. Ankara’nın görüntüsü değişti. Tarihi yerler korunarak yenileniyor. Bu çok önemli. Ekonomiyi izlerken Milliyet olarak, hep reel ekonominin önemine dikkat çektik. Bunu karar vericilere yansıtmayı anlayış olarak alıyoruz. Toplantıya yüksek düzeyde iştirak etmenizden mutlu olduğumu söylemeliyim. Kapımızın sizlere her zaman açık olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Otomobiller için bir kent kuruyor

Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) Başkanı Aydın Erkoç, Başkent Otomotivcileri İşyeri Yapı Kooperatifi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Erkoç, “Ankara’da 2007’de çıkarılan genelge uyarınca Akyurt’ta 375 dönüm arazi üzerine inşaat yapıyoruz. Projemiz tamamlanınca 12 bin aracı sokaktan kurtaracağız. Hem de bu projeyle 5 bin kişiye istihdam yaratacağız” dedi.
TT Araz şirketinin sahibi Selman Turgay Araz da, İstanbul ile Ankara piyasasının arasındaki farka dikkat çekerek, “Ankara’da inşaatçılar çok değişti. İnşaat malzemelerini iyi kullanan bir sektör ortaya çıktı. İstanbul’u geçeceğimize inanıyorum” ifadesini kullandı.