Ekonomi TAV için hikaye yeni başlıyor

TAV için hikaye yeni başlıyor

25.12.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, yolcu sayılarının dünyada her yıl yüzde 4-5 büyüdüğünü belirterek, “Bu büyümenin ekseriyeti bizim de faaliyet gösterdiğimiz gelişmekte olan ülkelerde gerçekleşecek. Bu nedenle, TAV Havalimanları için hikaye aslında yeni başlıyor” dedi.

TAV için hikaye yeni başlıyor

Bu yıl birçok yatırımı hayata geçirdiklerini anlatan Şener, şunları söyledi: “2018’de Antalya Havalimanı’nı işleten şirketin yüzde 50 ortağı olduk. Kopenhag, Frankfurt, Zürih ve Maskat’ta yolcu salonları açtık. Yer hizmetleri şirketlerimizin Yeni Havalimanı yatırımlarına başladık. Yeni genel müdürlük binası satın aldık. Gündemimizde birçok havalimanı projesi var.”

Haberin Devamı

Şener, 2018’de TL’de yaşanan değer kaybının, özellikle Türk yolcuların satın alma gücünü olumsuz etkilediğini, kişi başı gümrüksüz satış harcamalarında düşüş yaşandığını söyledi.

TL’deki değer kaybı ile Türkiye’nin cazip bir turizm merkezi haline geldiğini belirten Şener, “Ziyaretçi sayısında rekor kırıldı. Yabancı turist sayısında yaşanan artış Türk yolcularımızda yaşanan zayıflığı telafi etti. Turizmde yaşanan iyileşme 2019’da devam edecek” diye konuştu.

Şener, kendilerinden istenilen tarihe kadar Atatürk Havalimanı’nı çalışır durumda tutmak için tüm hazırlıkları yaptıklarını söyledi.