Ekonomi Tekno şov başlıyor

Tekno şov başlıyor

06.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Bu yılki tüketici elektroniği fuarı CES’e, katlanabilir ekranlar, sesle kontrol, yapay zeka uygulamaları ve otonom sürüşlü araçların damga vurması bekleniyor.

Tekno şov başlıyor

Dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından olan CES 2019 için geri sayım başladı. 8-11 Ocak arasında ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenecek olan fuar, dünyanın dört bir yanından 180 bin kişiyi çekiyor. 155 ülkeden katılımın olduğu fuarda, 4.500 firma ürünlerini sergiliyor. Bu yıl fuara yapay zeka, sanal gerçeklik, sesle kontrol, otonom araçlar, robotlar, akıllı ev, akıllı şehir, akıllı sağlık, uyku, spor, aksesuar gibi teknolojiler damga vuracak.

Haberin Devamı

- Fuarda sesle kontrolün yer aldığı daha fazla ürün kategorisi göreceğiz. Samsung, Sony ve LG’den daha fazla akıllı soundbar görebiliriz. Televizyonların kumandaları da son günlerini yaşıyor olabilir. Alexa’yı kullanan akıllı hoparlörler görebiliriz. Kulaklıklar da gözde olacak. Özellikle kablosuz olanları.

- Google Home, TV’lere ve ampüllere ve diğer şeylere entegre edilecek. Yapay zeka size ne giymeniz gerektiğini söyleyecek. Yapay zeka cep telefonundan bulaşık makinesine, havalandırmaya kadar her yerde görülecek. Akıllı kameraler, hafıza kartları, golf takımı, büyük piyanolar, televizyonlar...

Tekno şov başlıyor

Katlanır ekranlar

- Diğer bir trend ise katlanabilir ekranlar. Samsung Galaxy X ve LG’nin katlanabilir ekranlarını görebiliriz. Katlanabilir ekranlar sadece telefonlarda kalmayıp başka alanlarda da kendini gösterebilir. Teknoloji uzmanları gerçek değişimi dizüstü bilgisayar ve tabletlerde bekliyor. Katlanabilir ekranla bilgisayarlar klavye seviyesine kadar bükülebilecek. Android ve Windows’un işletim sistemlerinin katlanabilir cihazlara uygun hale getirilmesi ilginç olacak. CES 2019’da internete bağlı araçların OLED ekranlarla entegre olarak yan aynaların yerini alması da bekleniyor.

Haberin Devamı

- CES’te çılgın ekran teknolojisi görmeden olmaz. Dev bir ekranlı TV olabilir, 8K gibi yüksek çözünürlükte bir görüntü kalitesi sunan bir ekran olsun. Farklı bir şey sunacak bir ekran mutlaka sergileniyor. Bu yıl rulo haline gelebilen ya da katlanabilen bir cep telefonu modeli mutlaka bekleniyor.

- 5G’ye çok az kaldı. Daha yüksek hızlar, daha düşük gecikme süreleri, gelecek nesil ağ teknolojisi. Otomobilden bilgisayar ve akıllı eve kadar her şeyi birbirine bağlayacak. Bu her şeyi etkileyecek. 2019’da dünyada bütün büyük operatörler 5G uygulamalarnı hızlandıracaklar. CES, bunları daha derinlemesine öğreneceğimiz bir fuar olacak.

Otonom araçlar gözdelerden

Tekno şov başlıyor

- Otonom araçlar her yıl olduğu gibi bu yıl da teknoloji şovunun gözdelerinden biri olacak. Geleceğin kokpitlerinde, robotlar şoför olacak. Araçlarımız sürücü koltuğundan ziyade sinema alanına dönüşecek. Diğer göz alıcı trendleri Bosch ve Kenwood gibi firmalarından göreceğiz. CES, bu yıl neredeyse dünyanın en büyük otonom sürüşlü araç park alanı haline gelebilir. Bütün teknoloji şirketleri ve büyük oto markaları bu alandaki çözüm ve ürünlerini sergileyecek.