Ekonomi Tekno yaz kampları

Tekno yaz kampları

30.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Kodlama, maker’lık, bilim, uzay... Çocuğunuzun yaz tatilinde bu alanlarda gelişmesini sağlayabilirsiniz. Çocuk ve gençlerin eğlenerek öğrenmesini sağlayan tekno yaz kamplarına göz attık

Tekno yaz kampları

Tekno yaz kampları
Uzun yaz tatili başladı. Pek çok aile çocuğunu yaz kamplarına yazdırmak için araştırmalarını sürdürüyor. Spor kampları yanında teknoloji kampları da çocuk ve ailelerin gündeminde yer alıyor. Kodlama, uzay, bilim, stem, maker’lık gibi alanlar ailelerin seçimlerinde etkili oluyor. Genelde 7-16 yaş arasındaki çocuk ve gençleri hedefliyorlar. Bu kampların içerikleri ve yararlarına göz attık.

Haberin Devamı

Uzay teknolojileri

Pek çok özel ve kamu kurumunun düzenlediği uzay kampları da diğer bir seçenek. Bu kamplar öğrencileri bilim ve teknoloji alanlarında bilgilendirip, uygulamalı eğitimlerle takım çalışması, zaman yönetimi, liderlik gibi alanlarda bireysel gelişimlerini artırmayı hedefliyor. Ailelerin çocuklarıyla beraber katılabildiği kamplar da var. Bu tarz kamplarda uzay simülasyonları ve uzay teknolojileri çocuklara tanıtılıyor. Bu programlar sayesinde çocukların özgüvenlerinin de artması sağlanıyor. Bazıları gerçek uzay mekiklerinde çalışmalar yapılmasını sağlıyor. Çocuklara uzay mekiklerinde komutan ya da uçuş mühendisi olma şansı tanınıyor. Katılımcılar ileride yapacakları mesleğe de karar verebiliyor.

Haberin Devamı

Biyoloji, fizik ve matematik alanında eğitim almak isteyenlere hitap ediyor. Eğitim ve bilim kampları olarak geçiyorlar. Çocuğunuzun bu alanlardaki bilgisini yaz ayında pekiştirmesini ve güzel vakit geçirmesini sağlıyorlar.

Farklı kurumlar TÜBİTAK iş birliğiyle geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek ve bilimi çocuklara sevdirmek için de bilim kampları düzenliyor. Yapay zeka, nesnelerin interneti, büyük veri gibi yeni nesil teknolojiler de bu kamplarda çocuklara tanıtılıyor. Çocuklara bilimle iç içe keyifli zaman geçirtmeyi hedefliyorlar.

Eğlenerek yapsın

Maker’lık ‘kendin yap’ anlamına geliyor. Maker’lar her şeyi deneyimleyerek üretiyor. Maker atölyelerinde çocuklara çeşitli teknik imkanları kullanmaları öğretiliyor. Maker atölyeleri, çocukların hayal ettikleri projeleri hayata geçirebilmelerini, sensörler kullanarak etkileşimli robotlar yapabilmelerini, tasarlamayı, düşünmeyi ve sorun çözmelerini sağlıyor. Bu atölyelerde çocuğunuzun içindeki maker ruhu ortaya çıkabilir. Üretken olmayı ve hayallerini pratiğe dökmeyi öğrenebilir. Maker’lık eğlenerek üretme kültürünü teşvik ediyor, çocuğu kendine yeten bir birey haline getiriyor.

Tekno yaz kampları

Kodlamanın dilini öğrensin

Kodlama son dönemdeki yaygın eğitimlerden. Milli Eğitim’in müfredatına da girdi. Pek çok kurum da sosyal sorumluluk projesi olarak Anadolu’da okullarda ya da ihtiyacı olan çocuklara bu eğitimleri veriyor. Yazın çocukların gönderileceği kursların ve kampların da başında kodlama geliyor. Pek çok özel kurum bu konuda kurs düzenliyor. Kodlama eğitimleri öğrencilerin analitik düşünme ve sorun çözme becerilerini geliştiriyor. Yaratıcılıklarının artmasına katkıda bulunuyor. Kodlamanın motor becerilere katkı sağladığı ve beyin fonksiyonlarını da geliştirdiği belirtiliyor. Kodlama eğitimlerinde bulunan robotik kodlama dersleriyle, scratch, python gibi kodlama programlarının öğretilmesiyle sadece teknolojiyi kullanan değil teknolojiyi geliştiren bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor. Kodlama işinin içine elektronik kartın eklendiği arduino, robotik atölyesi de girebiliyor.

Yazarlar