Ekonomi Teknolojide ‘hareket’ zamanı

Teknolojide ‘hareket’ zamanı

06.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yaza fit girmek isteyenlerin yardımına teknoloji yetişiyor. Adımları ve kalp ritmini ölçen, hareketi takip eden, yakılan kaloriyi tespit eden giyilebilir cihazlar ve mobil uygulamalar sporu herkes için daha zevkli hale getiriyor

Teknolojide ‘hareket’ zamanı

Bahar aylarıyla beraber herkes yaza fit girmek için spor ve hareketi artırıyor. Egzersiz ve sporun yararlı olabilmesi için de takibi şart. Ne kadar sürede, nasıl yapıldığı ve ne kadar kalori harcandığını ölçmek gerekiyor. Burada teknoloji yardıma yetişiyor. Akıllı bileklikler ve saatler, fitness uygulamaları ve adım ölçerlerin satışı artıyor. Giyilebilir teknoloji sağlık ve sporun da emrine girmiş durumda. Kilo takibi yapan, yemeklerinizdeki kaloriyi hesaplayan, adımları ve kalp ritmini ölçen pek çok cihaz ve uygulama var. Bunlara göz attık.

Haberin Devamı

Teknolojide ‘hareket’ zamanı

Bileklik modasına devam...

Giyilebilir teknolojinin en yaygın örneklerinden. Adımlarınızı sayar, gittiğiniz mesafeyi ölçer, yakılan kaloriyi takip eder. Ne kadar süre ve ne kadar verimli uyuduğunuzu ölçer. Hareketsizlikte sizi uyarır. En çok talep gören akıllı bileklikler arasında Fitbit ve Samsung Gear Fit2 gibi ürünler var. Sağlıklı yaşam ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanıyorlar. GPS ve kalp atışı monitörü spor sürecinin doğru ve sağlıklı bir şekilde izlenmesini ve ölçülmesini sağlıyor. Cihazlar, hem uzun bir koşu maratonuna hazırlanan hem de yalnızca kendi semtinde günlük yürüyüşe çıkan kullanıcılara hitap ediyor. Gear Fit2’nin, 1.5 inç’lik kavisli ekranı var. 512 MB bellek ve 4 GB depolama alanı bulunuyor. 28 gram ağırlığında.

Haberin Devamı

Teknolojide ‘hareket’ zamanı

Her adımınız akıllı saatte

Şu anda piyasada satılan pek çok akıllı saatin de hareket takip ve adımölçer gibi özellikleri bulunuyor. Kalp ritmini ölçme, uyku takibi gibi özellikler sunanlar da var. Adım ölçer, kalp ritmi ölçümü, günlük su tüketimi takibi gibi özelliklerle kullanıcılarının spor ve aktivitelerine katkı sağlyıyorlar. Huawei, Samsung, Apple gibi firmaların saatleri bu işlevi görüyor. Ayrıca spor için özel tasarlanan GPS’li akıllı saatler de bulunuyor.

Uygulamadan takip?

Hareket ve egzersizlerinizi takip edebileceğiniz, hangi antrenmanı nasıl yapabileceğinizi gösteren pek çok mobil aplikasyon var. iOS ve Android platformaları bu alanda yerli ve yabancı pek çok seçenek sunuyor. Bunlardan en çok kullanılanlarından biri Nike+ Training Club uygulaması. Her yerde yapılabilecek onlarca antrenman yöntemi sunuyor. Videolarla desteklenen egzersizleri sesli de dinleyebiliyorsunuz. Beslenme önerileri ve yarışmalarla da motivasyonu artırıyor. FitWell, MyFitnessPal, Runtastic, Diyetkolik gibi uygulamalar da en çok kullanılanlar arasında. Cep telefonunda indirip takip edebiliyorsunuz.

‘GİYİLEBİLİR’E SORUN?

Teknolojide ‘hareket’ zamanı

Artık tartılar ve kıyafetler de spora yardım ediyor. Tartılar sadece kiloyu göstermek yerine sağlığınız için de her şeyi yapar hale geldi. Withings WS-50 bunlardan biri. Kablosuz ağa bağlanıp ölçümleri internet bağlantısı üzerinden sunucularına gönderiyor. Bu sayede kilo, kalp ritmi gibi bilgilerinizi düzenli şekilde gün gün kayıt edip iniş çıkışları kolayca görebilmenizi sağlıyor. Athos gibi akıllı kıyafetler de spor yapan kişinin kalp atış hızını, oksijen seviyesini, vücut sıcaklığını ve ter seviyesini de ölçüyor. GymWatch gibi bantlar da ağırlık kaldırırken veya egzersiz makinelerini kullanırken kola veya bacağa takılıp, egzersiz sırasındaki hareket mesafesini ve kullanılan kuvveti tespit ediyor.

Haberin Devamı

Teknolojide ‘hareket’ zamanı
YENİ ÜRÜN?

Alcatel’den cep’e A3 modeliyle devam

TCL Communication, Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) yeni akıllı telefonu A3’ü tanıttı. A3, Alcatel’in ‘enjoy.now promise.’ temasıyla tasarlandı. Tasarım, güvenli parmak izi okuyucu özelliği ve kamera deneyimini bir araya getiren Alcatel A3, eğlenceli ve neşeli paylaşımlar sunan bir cihaz arayışında olanlara ulaşmayı hedefliyor. 5.inç HD ekranı güneş ışığı altında iyi performans gösteriyor ve hem fotoğrafları hem de videoları görüntülemek için ideal şartları sağlıyor. Hızlı 4.5G LTE bağlantısı ve dört çekirdekli işlemci sayesinde oyun ve video deneyimleri hem rahat hem de akıcı oluyor. Alcatel A3, Avrupa’da mayıstan itibaren 149 euro’ya siyah ve beyaz renk seçeneğiyle satışa sunulacak.

Haberin Devamı

YENİ UYGULAMA?

Mutlubiev’le temizlik başladı

25 yaşındaki genç girişim Tayga Baltacıoğlu, Mutlubiev’le internet üzerinden evlere ve ofislere temizlik hizmeti veren bir platform kurdu. Baltacıoğlu, “Ben bu işe kendi başıma 50’nin üzerinde evin temizliğini yaparak başladım. Şimdi ise 10.000’e yakın müşteriye hizmet veren bir şirketiz” dedi.

Sisteme kayıt olan deneyimli, adli sicil kaydı kontrol edilmiş, düzenli eğitimlerden geçen referanslı temizlik profesyonelleri Mutlubiev markasıyla birlikte evlere hizmet sunuyor. Mutlubiev internet sitesi olarak 2014 yılında kuruldu. Kurulduğu günden beri de büyüyen bir ekiple çalışmalarını sürdürüyor. Sahada 100’e yakın temizlik profesyoneli ve 15’in üzerinde temizlik firması ile çalışıyor.

Yazarlar