Ekonomi Teknolojinin kadın CEO'ları!

Teknolojinin kadın CEO'ları!

04.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Daha çok erkek sektörü olarak görülen teknolojide üst düzeyde kadın yönetici sayısı artıyor. Uluslararası firmaların pek çoğu Türkiye’deki tepe yönetimi kadınlara emanet etmiş durumda.

Teknolojinin kadın CEOları

Teknolojinin kadın CEOları

Haberin Devamı

Türkiye'de kadın yöneticiler yerel ve uluslararası pek çok firmanın tepe noktalarına birer birer tırmanmayı başarıyor. Daha çok erkek sektörü olarak görünen teknolojide de kadın yöneticilerin ağırlığının arttığını görüyoruz. Özellikle uluslararası firmaların Türkiye şubelerinde pek çok üst düzey kadın yönetici görev yapıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla belli başlı uluslararası teknoloji firmalarının Türk kadın yöneticilerini sıraladık.

Serpil Timuray

Serpil Timuray, Vodafone Grubu’nun Ticari Operasyonlar ve Strateji Dünya Başkanı. Bir teknoloji firmasında en üst düzeyde görev yapan Türk kadın yöneticilerden biri. 2014’ten beri İngiltere merkezli Vodafone’un dünya İcra Kurulu’nda görev yapan Timuray, grubun marka, ürün ve servis portföyü, cihaz portföyü, pazarlama, satış, dağıtım, müşteri hizmetleri fonksiyonları ve yetenek gelişimine liderlik ediyor. Grubun, 51 ülkedeki 33 telekom operatörü ile işbirlikleri de kendisine bağlı. Strateji geliştirmeden de sorumlu olan Timuray, Fortune tarafından 2017’de ‘En Güçlü Kadınlar Uluslararası Listesi’nde 27’inci sırada yer almıştı.

Haberin Devamı

Filiz Doğan

Oracle Türkiye Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı. 2011 yılından beri bu görevi yürütüyor. Login A.Ş. ve Oracle dahil olmak üzere 25 yıldan fazla bilgi teknolojileri sektöründe deneyimi var. Oracle’a, 1995 yılında Veritabanı Satış Danışmanı olarak katılan Doğan, 1999-2000 yılları arasında Oracle’ın Amerika’daki Merkezi’nde Veritabanı Ürün Müdürü olarak görev aldı.

2000’de Teknoloji Satış Danışmanlığı Yöneticisi göreviyle Türkiye’ye geri döndü. 2008 itibariyle bu görevine ek olarak Orta Asya bölgesi sorumluluğunu da aldı. 2010’da Oracle Türkiye Satış Direktörlüğüne atandı. 2011’de genel müdür oldu.

Doğan, Adapazarı doğumlu. ODTÜ’de Bilgisayar Mühendisliği eğitimi aldı.

Filiz Akdede

HP Türkiye’nin genel müdürü. HP’de 1997 yılından beri çeşitli kademelerde yönetici olarak çalışan Akdede, çeşitli pozisyonlardan sonra 2012’de Afrika, Ortadoğu, İsrail, Türkiye ve Yunanistan’dan sorumlu Perakende Satış ve Pazarlama Direktorü olarak atandı. Bu pozisyonda yıllık 900 milyon dolarlık iş hacmini yönetti. 2013 yılında Görüntüleme ve Kişisel Sistemler Grubu Ülke Direktörü oldu. 2015’den beri ise Türkiye genel müdürü olarak görev yapıyor. Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olan Akdede, göreve geldiğinden beri HP’nin Türkiye’deki cirosunu artırmayı başardı.

Haberin Devamı


Defne Tozan

Tozan, 1 Haziran 2016’dan beri IBM Türk Ülke Genel Müdürü olarak görev yapıyor. IBM kariyeri boyunca Tozan, kamu sektörü ve telekomda çeşitli yöneticilikler üstlendi. 2008’de IBM Global Teknoloji Hizmetlerinde çalışmaya başladı. 2014’te IBM Global Teknoloji Hizmetleri Türkiye Direktörü oldu. Bu bölümde organizasyonu yeniden yapılandırarak hem büyüme, hem de hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetinde artış sağladı. Tozan, ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunu.

Canan Özsoy

Amerikan şirketi General Electric’in (GE) Türkiye Başkanı ve CEO’su. Bu görevi 2012’den beri yürüten Özsoy, çalışma hayatına diş hekimi olarak başladı. Daha sonra bir ilaç şirketinde ürün müdürü olarak çalışmaya başlayan Özsoy, pek çok önemli yurtdışı görevden sonra General Electric Türkiye’nin CEO’su oldu. GE Türkiye cirosunu 2016’da yüzde 36 artırarak 1.5 milyar TL’ye çıkardı. Türkiye’de mevcut uçakların yüzde 60’ını GE motorları taşıyor ve her gün 20 binden fazla sağlık teknolojisi ürünü Türkiye’nin dört bir yanındaki hastanelerde kullanılıyor. Özsoy, Mamografi Bölümü başkanlığını yürütürken, 2012’de Tükiye CEO’luğuna getirildi.

Haberin Devamı

YENİ ÜRÜN
Zenfone serisine yeni üyeler katıldı

Asus, Mobil Dünya Kongresi’nde Zenfone 5 serisini tanıttı. ZenFone 5 serisinin üç üyesi ZenFone 5Z, ZenFone 5 ve ZenFone 5 Lite, yapay zeka özellikleri, zen felsefesinden esinlenen tasarımları ve çift kameralarıyla ilgi çekiyor. Yapay zekalı ZenFone modelleri olan ZenFone 5Z ve ZenFone 5, tamamen çerçevesiz ekran ve çift kamerayla geldi. ZenFone 5Z, AIE özellikli Snapdragon 845 mobil işlemcisiyle 3. nesil bir yapay zeka platformuna sahip. 8GB Ram ve 256GB’a kadar ulaşan depolama özellikleriyle ZenFone 5Z, uzun pil ömrü de sağlıyor. ZenFone 5 ise, yapay zeka yeteneklerine sahip Snapdragon 636 mobil işlemcisi ile daha iyi fotoğraf ve iletişim deneyimleri sunmayı hedefliyor.

Haberin Devamı


YENİ UYGULAMA
Mobilden meditasyon

Teknolojinin kadın CEOları

Meditasyon uygulaması bünyesinde 250’den fazla farklı meditasyon programını bulunduruyor. Günün her saati, her yerde zihni dinlendirme, stresten kurtulma, sorunlarla başa çıkma imkanı sağlıyor. Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre günümüzün yüzde 60’ını o ‘anda’ yapmadığımız şeyleri düşünerek geçiriyoruz. Yani ya geçmişi irdeliyor ya da gelecek kaygısına düşüyoruz. Uygulama üç genç girişimci Fatih Mustafa Çelebi, Ali Murat Ceylan ve Berk Yılmaz tarafından geliştirildi. 9 ayda 350 binden fazla üyeye ulaştı. Aylık olarak ise en az 50 bin aktif kullanıcısı var. Üstelik üyeler, uygulama üzerinden organize olarak birlikte de meditasyon yapar hale geldi. Meditasyon, Appstore’da da 2017’nin en çok beğenilen, indirilen uygulamarından biri de oldu.

Yazarlar