Ekonomi Tekstil ihracatına 'ev'i de kattı

Tekstil ihracatına 'ev'i de kattı

18.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

40 ülkeye Türk hazır giyim markalarının ürünlerini pazarlayan Dosso Dossi Fashion Show, kadın, erkek, çocuk ve ayakkabı ürün grubuna ev tekstilini de dahil etti. Türk ihracatına katkılarını sürdürdüklerini belirten Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, “Ev tekstilinde 20 markanın dahil olmasıyla rekor firma katılımına ulaştık. Rusya başta olmak üzere çevre ülkelerdeki ihracat rakamlarına katkı sağlamak için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.

Tekstil ihracatına evi de kattı

EKONOMİ SERVİSİ - Dosso Dossi Fashion Show, Antalya’da rekor firma katılımı sağladığını duyurdu. Şimdiye kadar kadın, erkek, çocuk ve ayakkabı sektörlerinden hazır giyim markalarının katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe bu kez 'ev tekstil' sektörü dahil oldu.

Haberin Devamı

20 yeni markanın katılımıyla rekor firma sayısına ulaştıklarını belirten Hikmet Eraslan, “Fuar pazarlama ağımızda toplam 110 markaya ulaştık. Ev tekstilinin dahil olmasıyla 5 ayrı ürün grubu ile 40 ülkeden yaklaşık 3 bin misafiri ağırladık” dedi.

40 ülkeye satılıyor

Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, İran, Irak ve Kazakistan başta olmak üzere 40 ülkede Türk hazır giyim markaları ile büyük bir bilinirliğe ulaştıklarını belirten Eraslan, öncelikli hedeflerinin pandemi döneminde düşüş yaşanan ev tekstili sektörünün Rusya coğrafyasındaki ihracaat oranlarını artırmak olduğunu söyledi. Eraslan, “Kaliteleriyle kendini ispatlamış 20 ayrı marka ile ürün grubumuzu geliştiriyoruz. Özellikle Rusya başta olmak üzere çevre ülkelerde yıllardır yakaladığımız pazarlama başarısı ile ev tekstil sektöründe de iddialı olacağız“ dedi.