Ekonomi ‘Tekstil’ sektöründen 12 milyar $ ihracat sözü

‘Tekstil’ sektöründen 12 milyar $ ihracat sözü

25.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (İTHİB) ‘İhracat Liderleri’ ödül töreninde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi tekstil ve hazır giyim sektörünün yatırım teşvik kapsamına alınacağı müjdesini verdi.

‘Tekstil’ sektöründen  12 milyar $ ihracat sözü

İTHİB Başkanı İsmail Gülle de 2017’de 10 milyar dolar ihracat yaptıklarını hatırlatarak, salondaki sektör temsilcileri ile birlikte, 2018 yılında 12 milyar dolar ihracatı aşacakları sözünü verdi

Haberin Devamı

Türkiye’nin kalkınması için ihracatın önemine dikkati çeken Zeybekci, geçmişte ihracat seferberliği kapsamında ilk adımı atanın tekstil sektörü olduğunu hatırlatarak, “Türkiye’de tekstilin sonu asla ve asla gelmeyecek. Türkiye tekstilde farklı boyutlara geçerek devam edecek” dedi. Bakan Zeybekci, ticaret alışkanlıklarından ihracata kadar çok şeyin değiştiğini ifade ederek, hızlanarak gelen e-ticaret dalgasına dikkati çekti. Dünyanın en büyük 7’nci, AB’nin en büyük 2’nci tedarikçisi olan Türk tekstil sektörünü dünyanın dört bir yanında bekleyen çok büyük fırsatlar olduğuna dikkat çeken İsmail Gülle, “Tekstil ve hammaddeleri sektörü her 1 dakikada 74 bin dolarlık ihracat yaptı. Hedefleri büyük koymazsak attığımız adımlar küçük olur. Bizim küçük adımlarla devam etme lüksümüz yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

İhracatın Liderleri töreninde, ihracat performansı ile ilk sırayı AKSA Akrilik alırken, en fazla ülkeye ihracat yapan firma Kadifeteks, en çok katma değer üreten Roja Brode Sanayi ve ihracatını en fazla artıran S3 İplik Sanayi ise özel ödül aldı.