Ekonomi Tekstilci Remzi Gür gayrimenkule de girdi

Tekstilci Remzi Gür gayrimenkule de girdi

03.04.2010 - 01:03 | Son Güncellenme:

Ramsey’in sahibi Remzi Gür inşaat sektörüne yatırım için iki yıl önce kalp krizi sonucu vefat eden Hasan Doğan’ın çocuklarıyla birlikte ortak şirket kurdu

Tekstilci Remzi Gür gayrimenkule de girdi

İşadamı Remzi Gür, inşaat sektöründe faaliyet gösterecek Türev Gayrimenkul Geliştirme Şirketi’ni kurdu. 1 milyon TL sermaye ile kurulan şirkette, Gür’ün hissesi yüzde 49, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini yürütmekteyken geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Hasan Doğan’ın çocukları Selim ve Zeynep Doğan’ın yüzde 12.5’er, Hasan Doğan’ın kardeşi Hüseyin Doğan’ın yüzde 25 ve Remzi Gür’ün büyük kızı Yasemin Solmaz’ın ise yüzde 1 hissesi bulunuyor.
Şirketin yönetim merkezi Merter Keresteciler Sitesi No: 23 olarak açıklandı. Şirketin faaliyet alanları ise şu şekilde sıralandı: Her türlü inşaat yapımı, mesken, toplu konut, yol, köprü, baraj, liman, sondaj kuyusu, fabrika, atölye, depo, spor tesislerin inşaatı, kamuya ait binaların inşaatı, her türlü gayrimenkulün yapımı, alımı, satımı, yurtiçi ve yurtdışı müteahhitlik hizmetleri.

Emaar’ın kurucularındandı
2008 yılı Temmuz ayında vefat eden Hasan Doğan, yakın arkadaşı Cihan Kamer ile birlikte dünyanın en büyük gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketlerinden Emaar’ın Türkiye’ye getirilmesine öncülük etmişti. Şirkette yüzde 20 oranında ortak olan Doğan, futbol federasyonu yönetiminin başına geçmesinin ardından Emaar’dan ayrılmak istemişti.
Doğan, 2008 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat edince, varisleri yapılan ekspertiz çalışması çerçevesinde Emaar’ın ortaklığından ayrılmıştı. Kamer ise bunun üzerine, ekspertiz çalışması yapılmışken işlerinin yoğun olduğunu gerekçe göstererek ortaklıktan ayrılmıştı.

Haberin Devamı

Aslanlı Köşk’ün sahibi
Remzi Gür, geçen yıl TMSF tarafından defalarca satışa çıkarılan Aslanlı Köşk’ü satın almıştı. Halis Toprak’a ait İstinye’de bulunan Aslanlı Köşk, 16 milyon 150 bin TL tahmini bedel üzerinden satışa çıkarılmıştı. TMSF’nin Büyükdere Caddesi üzerindeki yapılan açık artırmada Hakan Beroğlu, Gür adına 69 defa pey sürmüş ve ihaleyi kazanmıştı.
Köşk, İstinye Caddesi, Kayıkçı Hüseyin Sokak, No:82 İstinye, Sarıyer adresinde yer alıyor. Arsa ve su ahşap depo vasıflı 218 parseldeki, 8.721,73 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde, Aslanlı Köşk olarak niteleniyor. Arsa vasıflı 4 parseldeki, 1.478,17 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde ise hizmetlilerin ikamet ettiği 2 adet bina ve 1 adet misafirhane mevcut. Birlikte kullanılmakta olan parseller arasında ayırıcı duvar bulunmuyor. 1.173 metrekare kullanım alanlı Köşk’te, bodrum, zemin kat ve 1 normal kat yer alıyor.

Hamam ve sauna var
Bodrum kata ana giriş bahçeden sağlanmakta olup, bu katta ana mutfak bölümü, personel odası, depo, çamaşırhane, tuvalet, hamam, sauna ve kapalı havuz bölümleri yer alıyor. Mutfakta alt kata ve üst kata yemek taşımaya yarayan çelik konstrüksiyonlu merdiven, yemek asansörü ve her türlü iyi kalite mutfak ekipmanları bulunuyor.
Zemin katta, giriş holü, oturma ve yemek odası bölümleri, mutfak ve mescit bölümü de bulunuyor. 1. normal katta merdiven holü, yemek ve oturma odası bölümleri, 1 adet şömine odası ile 2 adet yatak odası bölümleri yer alıyor. Remzi Gür, 2007 yılında da Bebek’te 10 milyon dolar villa satın almış. Yapılan yenileme çalışmasının ardından bu köşke taşınmıştı.

Haberin Devamı

Corio, üç projeyle finale kaldı
Solal Avrupa Pazarlama Ödülleri’nde Corio bünyesideki Teras Park Outlet, Tekira AVM ve ‘Paso kampanya paso eğlence’ adıyla düzenlenen etkinlikle 3 dalda finale kaldı.
2009’da Corio’ya geçen Denizli Teras Park Outlet, alışveriş merkezinden outlet konseptine dönüşümünü özel kampanyayla tanıtmıştı. Kampanyanın reklam çalışmaları, Avrupa Pazarlama Ödüllerinde ‘Tüketici ve Ticari Reklam’ dalında finalist olurken, ‘Paso Kampanya Paso Eğlence’ adıyla düzenlediği, özel indirim, avantaj ve etkinliklerden oluşan kampanyasıyla da ‘satış promosyonu’ dalında da finale kalmaya layık görüldü.
Nisan 2009’da Corio yönetimine dahil olan Tekira AVM de yürütülen ‘Kiracı Destek Programı’ ise alternatif gelir dalında finalist oldu. Alışveriş merkezinde yer alan markalar ve AVM’nin çekim gücünü bir araya getirip sinerji yaratma çalışmalarının ödüle giden yolu açtığı belirtildi.

Haberin Devamı

GÜNÜN PROJESİ
Peşinatın cazibesini kullanmak isteyene

Tever Dış Ticaret ve Pazarlama, tarafından hayata geçirilen Ağaçseven Konakları’nda fiyatlar 500 bin TL’den başlıyor. Projede alanları 160 metrekare olan 3 oda 1 salon ve ebeveyn banyolu konutlar, alanları 213 metrekare olan 4 oda 1 salonu ve ebeveyn banyolu konutlar ile alanları 370 metrekare olan 7 oda 2 salon 2 mutfak ve 3 banyolu teraslı çatı dubleksleri yer alıyor.
Zemin+5 katlı 7 blokta 84 konuttan meydana gelen projede alanları 160 metrekare olan 3+1’ler 550 bin TL’ye, alanları 213 metrekare olan 4+1’ler 650 bin TL’ye satılıyor. Bu fiyatlar üzerinden peşin ödemelerde yüzde 10 indirim uygulanıyor. Tüm bankalardan konut kredisi kullanılabiliyor. Buna göre 3+1’lere 450 bin TL’ye, 4+1’lere ise 585 bin TL’ye peşin fiyatlarla sahip olunabiliyor.
8 bin 186 metrekare alan üzerinde inşa edilen proje Haziran 2010’da sahiplerine teslim edilecek.
Tapu teslimi hemen yapılıyor. Kirişli radye jeneral temel sistemiyle inşa edilen site, son deprem yönetmeliğine uygun modern bir mimariye sahip bulunuyor. Sahile yürüyüş mesafesinde yer alan proje, sahil yolundan otomobil ile Bostancı’ya 5, Suadiye’ye 6 dakika uzaklıkta. Marmara Ray- Altayçeşme metro istasyonuna ve diğer toplu ulaşım araçlarına ise yürüyüş mesafesinde.
6 bin metrekaresi yeşil alana ayrılan projede, kapalı yüzme havuzu, açık süs havuzu ve dinlenme alanları, 24 saat güvenlik, kapalı otopark, ithal ve yerli bitkilerden oluşan bahçe peyzajı ile statik elektriği yok edici faraday kafesi mevcut.

Haberin Devamı

NEDEN CAZİP?
- Peşinde yüzde 10 indirim yapılıyor. Önemli avantaj.
- Evler geniş alanlı. Geniş alanlı evleri sevenler için ideal.
- Ulaşımı kolay.
- Sosyal donatı açısından zengin.

Haberin Devamı

Türkiye İş Kurumu eğitim tesisi satacak
Türkiye İş Kurumu Balıkesir İl Müdürlüğü Erdek’teki eğitim merkezini satışa çıkardı. Kurum, satışın gerçekleşmemesi veya yönetim kurulu tarafından onaylanmaması halinde eğitim merkezini kiraya verecek.
Türkiye İş Kurumu Balıkesir İl Müdürlüğü’nün satışa çıkardığı taşınmaz, 30 odalı, 60 yatak kapasiteli eğitim ve dinlenme merkezi. Halitağa Mahallesi Çuğra mevkiindeki eğitim merkezi bin 7 metrekare büyüklükte. Bahçeli ve 4 katlı otel binası olan eğitim merkezi için 700 bin TL tahmini bedel ve 70 bin TL’de geçici teminat tayin edildi. Eğitim merkezinin satış ihalesi 12 Nisan 2010 tarihinde saat 14.00’te gerçekleştirilecek.
Eğitim merkezinin satılmaması halinde bir yıllık tahmini bedeli 35 bin TL,
geçici teminatı 3 bin 500 TL’den beş yıllığına kiralama ihalesi açılacak.
Bu ihale 13 Nisan 2010 tarihinde saat 14.00’te veya 27 Nisan 2010 tarihinde
saat 14.00’te yapılacak.

Yazarlar