Ekonomi Teksüt’ün radarında Güneydoğu Asya var

Teksüt’ün radarında Güneydoğu Asya var

09.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Teksüt, 21-24 Kasım 2018 tarihlerinde Endonezya’nın Jakarta şehrinde düzenlenen SIAL Interfood Indonesia Fuarı’na katılacak. Fuar, gıda konusunda Güneydoğu Asya ülkelerinin buluşma noktası olarak değerlendiriliyor.

Teksüt’ün radarında Güneydoğu Asya var

Tayvan’a yaptığı ihracatla Uzakdoğu’ya süt ve süt ürünlerini gönderen Teksüt, Endonezya ve Güneydoğu Asya ülkelerindeki potansiyeli mercek altına almaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

İlk kez katılacak

Endonezya’nin başkenti Jakarta‘da düzenlenen fuara 27 ülkeden 1100 katılımcı firma ve yaklaşık 50 bin ziyaretçi bekleniyor. Global gıda sektörünün büyük ve önde gelen oyuncularının yer aldığı fuar, ürün çeşitliliğinin yanı sıra katılımcı ve ziyaretçi profili itibarıyla kalabalık nüfusa hitap ediyor.

SIAL Interfood Indonesia, aynı zamanda Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ülkeleri açısından giriş kapısı olarak değerlendiriliyor. 2017 yılı başında Tayvan’a başlattığı satışla ihracat pazarına coğrafi olarak Uzak Doğu’yu ekleyen Teksüt, bu kez Güneydoğu Asya’yı özellikle de Endonezya’yı ihracat pazarları arasında görmeyi hedefliyor.

Teksüt Yönetim Kurulu Üyesi Arda Aksaray, “Teksüt olarak bu fuara ilk kez katılıyoruz. Bölgede hem kültürel olarak bize benzeyen, damak tadımıza uygun ürünlere ilgi gösterme potansiyeli yüksek toplumlar, hem de farklı damak tatlarına açık yaklaşımlar var. Bu potansiyeli değerlendirmek istiyoruz” dedi.

Yazarlar