Ekonomi THY ailesi 10 bin kişi olacak

THY ailesi 10 bin kişi olacak

22.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “Türkiye’nin istihdam seferberliğine çok önemli bir katkımız olacak, istihdamımız bu yıl 10 bin kişiyi bulacak” dedi

THY ailesi 10 bin kişi olacak

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, alacakları çalışanlarla beraber bu yıl 10 bin yeni istihdam sağlayacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

İstanbul Havalimanı’nda görev yapan basın mensuplarını ziyaret eden Aycı, şunları kaydetti:

“Yeni havalimanına taşındıktan sonra kas gücümüzü artırmak, daha süratli reaksiyon vermek, havalimanına daha iyi hakim olmak ve hizmet kalitemizi artırmak üzere ilave çalışanlar alma ihtiyacımız olduğunu değerlendirdik. Şu ana kadar 8 bin 430 istihdamın içinde yaklaşık 4 bin 400’ünü ilk beş ayda gerçekleştirdik ama yaz aylarının yoğunluğunu da hesaba katarsak, filomuza katılmayı bekleyen uçaklarımızın da katılmasıyla ihtiyacımız oldukça artacak. Bu yılki istihdam sayımız bir rekor olacak. Yeni bir rekor da çalışan sayımızda olacak. Hem Türkiye’nin istihdam seferberliğine ve Türkiye ekonomisindeki istihdam ihtiyacına çok önemli bir katkı olacak şekilde bu yıl 10 bini bulacak bir istihdamdan söz ediyoruz.”

Haberin Devamı

Bayram imtihanı

Aycı, Ramazan ayında doluluk oranlarının yüzde 73, zamanında kalkış performanslarının yüzde 90 olduğunu, bazı günler yüzde 98 zamanında kalkış oranını gördüklerini, günlük giden yolcu sayısının ise 60-70 binlerde olduğunu kaydetti.

İlker Aycı, Ramazan Bayramı’nda yoğunluk beklediklerini aktararak, “Bayramda günlük giden yolcu sayısı 80 bini aşacaktır. Burada yeni bir sınava ve sınanmaya tabii tutulacağız. İnşallah sınıfta kalmadan bu imtihanı da geçip önümüzdeki yazı başarıyla geçiririz. Bununla ilgili ekiplerimizle tüm çalışmalarımızı yaptık, tüm tedbirlerimizi aldık” dedi.

İGA yönetici ve çalışanlar kendilerine verdikleri destek ve yardım için teşekkür eden Aycı, pek çok kritere göre dünyanın en büyük havalimanına büyük taşınma ile sonraki süreçte yolcuların ve İstanbulluların kendilerine büyük sabır gösterdiğini belirtti.

Aycı, İstanbul Havalimanı’nda gelecek yılın haziran ayına kadar hizmete girmesini bekledikleri üçüncü pistle birlikte aprondaki taksi sürelerinin azalacağını belirtti. “Her geçen gün taksi sürelerini iyileştiriyoruz” diyen Aycı, pilotlar ile personelin havalimanına alışmasının ardından bu sürelerin giderek azalacağını söyledi.

23 Haziran biletleri

Haberin Devamı

İstanbul Havalimanı’nda üçüncü pistin devreye girmesiyle iç hatta uçakların iniş ve kalkışların daha hızlı olacağının altını çizen Aycı, şöyle devam etti:

“23 Haziran İstanbul seçimleri dolayısıyla bilet değiştirme, rezervasyon değişikliği ve ücret iadesi işlemlerini tüm ofislerimize ve dağıtım kanallarımıza yayıyoruz.

Yolcularımız, 31 Mayıs’a kadar ücretsiz bir şekilde biletlerini belge sunmaksızın değiştirebilecek. Önümüzdeki İstanbul seçimlerimizin hayırlı olmasını diliyorum.”

THY ailesi 10 bin kişi olacak
Boeing’den tazminat

Aycı, ABD’li uçak üreticisi Boeing’e ait 737 Max model yolcu uçaklarının yere indirilmesinin ardından yaşanan süreçle ilgili soruyu şöyle cevapladı:

“Hemen hemen her hafta Boeing ile görüşmeler yapıyoruz. Bu hafta içinde yine onların CEO’su bana ziyarete geliyor. En üst düzeyde karşılıklı görüşmeyi, garantileri, çözümle ilgili süreci beraberce bir kere daha ele alacağız. Gerek yerde bekleyen uçaklarımız gerek onların fabrikasında almayı bekleyen uçaklarımızın akıbeti konusunda en detaylı, net ve üst düzey bilgiyi vermek üzere bu hafta bana geliyorlar. Yeni planlarımızı gözden geçireceğiz. Aldığımız bilgiler yaz ortası gibi bu sorunun çözüme kavuşturulacağı şeklinde. Çok boyutlu görüşüyoruz. Tazminat da bunun bir parçası, kayıplarımızın tazmin edilmesi bunun bir parçası.

Haberin Devamı

Ortaya koyan kayıpların, yaşadığımız kapasite sorunlarının, belli ölçüde yaşadığımız frekans sorunlarının giderilmesi hususunda ne gibi adımlar atacakları konusunda, gerek bizim taleplerimiz, beklentilerimiz gerekse sektör realiteleri ışığında onların atması gereken, beklediğimiz adımlar var. Bu adımları da ciddiye alıyorlar ki doğrudan bizi en üst düzeyde ziyarete geliyorlar.”