Ekonomi THY-cruise çifti vize ile coşacak

THY-cruise çifti vize ile coşacak

07.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD ile Türkiye arasındaki vize krizinin çözülmesi Türk Hava Yolları (THY) ile Miami seferi sonrası çıkılan cruise turlarına ilgiyi artırdı. Royal Caribbean Türkiye İletişim Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz, 2016’da Miami kalkışlı Karayipler turuna Türkiye’den 3.500 kişi gönderdiklerini belirtirken, “2017 yılında bu sayı 4.200’e çıktı. Ancak vize sorunuyla bir anda talepler kesildi. Ancak 2017’nin son günlerinde kriz aşıldı, talepler yeniden canlandı” dedi.

THY-cruise çifti vize ile coşacak

Karayipler gezi programında İstanbul’dan Miami’ye THY ile direkt uçuşla gidiliyor. Miami’de 1 gece birinci sınıf otellerde konaklama yapılıyor. Yolcular bu turda Karayipler’i, Nassau, St.Thomas ve St. Marteen adalarını ziyaret ediyor. Ayrıca Miami’de dünyanın en ünlü outlet merkezlerinden Saw Grass Mills’te alışveriş imkanı sunuluyor.

Haberin Devamı

Miami’ye 6 bin Türk

2018 hedeflerinde Türkiye’den, Miami kalkışlı cruise turlarına 6 bin kişiyi göndermeyi hedeflediklerini anlatan Canıyılmaz, şöyle devam etti:

“2 yıl önce THY’nin Miami’ye direkt seferler başlatması hem THY hem de Royal Caribbean için çok faydalı oldu. Bu uçuşlar sayesinde Türk turistin Miami’ye ilgisi bir hayli arttı. Bu talebin her geçen gün arttığını rahatlıkla söyleyebilirim. Royal Caribbean, Türk turiste büyük önem veriyor. Krizin aşılmış olması firmamız açısından da büyük önem taşıyor.”

TALEP ARTIYOR

Vize krizinin çözülmesiyle taleplerde büyük artış yaşandığına dikkat çeken Canıyılmaz, “Türk turistler yaptığımız turları çok sevdi. Bunda fiyatlarımızın da büyük etkisi var. Dünyanın en iyi gemilerinde uygun fiyatlarda 5 yıldızlı tatil yapmalarına olanak veriyoruz. Yurtiçinde bir otelde tatil için harcadıkları fiyatlara yurtdışında tatil yapma imkanı sunuyoruz. Şu anda uçak dahil 1000 ile 1800 Euro arasında 1 hafta Miami-Karayipler-Bahamalar turu satıyoruz. Bu turistler için büyük bir avantaj” şeklinde konuştu.
Miami-Karayipler turuna şirketlerin de yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Canıyılmaz, “Türkiye’deki yerli ve yabancı şirketler turumuza yoğun ilgi gösteriyor. Lüks gemilerimizde bayi toplantılarını gerçekleştiriyorlar. Bu sene hedefimiz bu alanda yüzde 20’ye ulaşmak. Gelen talepler dikkate alındığında 2018’de şirketleri toplam içindeki payının yüzde 20 olacağını öngörüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

THY-cruise çifti vize ile coşacak