Ekonomi THY istihdamda uçuşa geçecek

THY istihdamda uçuşa geçecek

27.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

THY’nin Genel Müdürü Bilal Ekşi, “2019’da 1000 pilot ile 1600 kabin memuru işe alınacak. İstanbul Havalimanı’nda daha fazla büyürsek, daha fazla personel ihtiyacımız olacak” dedi.

THY istihdamda uçuşa geçecek

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, şirketin filosunu genişletmesine bağlı olarak gelecek yıl 1000 pilot, 1600 kabin memuru alınacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Ekşi, THY’nin, büyümesine bağlı olarak her sene kokpite ve diğer birimlere personel alımı yaptığını söyledi. THY’ye 2019’da 41 yeni uçak geleceğini ve bazı uçakların filodan çıkacağını ifade eden Ekşi, filonun genişlemesine bağlı olarak gelecek yıl 1000 pilot, 1600 kabin memuru alımı yapılacağını bildirdi. Ekşi, “Özellikle genç arkadaşlarımız, hem bizim hem de iştiraklerimizin web sitelerini takip edip, kendilerine uyan iş ilanlarına müracaatta bulunsun. Havacılık sektörünün çıtasını gençlerle yükseltelim” dedi.

THY’nin büyümesini sürdürdüğünü vurgulayan Ekşi, şöyle devam etti:

“Bize hizmet veren firmalar da özellikle İstanbul Havalimanı’nın mekansal büyüklüğüne bağlı olarak daha fazla eleman alıyorlar. İstanbul Havalimanı tüm fazlarıyla tamamlandığında 250 bine yakın personel çalışacak. Biz de doğal büyümemize bağlı olarak eleman alıyoruz. İstanbul Havalimanı’nda daha fazla büyürsek ki en büyük hedefimiz bu, daha fazla personele ihtiyacımız olacak.”

Haberin Devamı

İkinci merkez Ankara

THY’nin Ankara’dan yurt dışında Roma, Londra, Bağdat ve Bakü’ye sefer yapması için bazı izinlerin alındığını belirten Ekşi, başkenti doğrudan yurt dışına bağlamak için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Ekşi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile THY arasında imzalanan protokol kapsamında Avrupa’dan Antalya’ya direkt sefer yapılması için strateji belirlediklerini de hatırlattı.

Bilal Ekşi, “Ankara ikinci hub, Antalya da turizm ‘hub’ı olacak” dedi.

Afrika’da Gambiya’ya uçuşlar başladı

Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu THY, Gambiya’nın başkenti Banjul’a başlattığı uçuşlar ile Afrika kıtasında en fazla noktaya uçan havayolu olarak liderliğini sürdürüyor. 26 Kasım 2018 tarihi itibariyle Dakar aktarmalı icra edilecek olan Banjul seferleri haftada iki frekans olarak düzenlenecek.

Gambiya’nın başkenti ve aynı zamanda önemli bir liman şehri olan Banjul; Batı Afrika’da, Atlas Okyanusu’nun kıyısında yer alıyor. THY Banjul seferleri ile Afrika’da uçtuğu nokta sayısını 54’e yükselterek bu kıtadaki varlığını güçlendirdi. Bayrak taşıyıcı yeni uçuş noktası ile dünya çapında uçtuğu ülke sayısını 123’e destinasyon sayısını ise 305’e çıkardı.

Haberin Devamı

THY istihdamda uçuşa geçecek

Afrika’da 54. nokta

Hat açılışı için düzenlenen törende konuşan Satış Başkanı (2. Bölge) Kerem Sarp şunları söyledi:

“Orta ve uzun vadede Afrika’nın dünya turizmi ve ticareti için önemini artıracağına inanıyor ve bu potansiyele yatırım yapmaya devam ediyoruz.

Afrika’daki 54. uçuş noktamız olan Banjul’a başlattığımız uçuşlarımız da dünyanın, Gambiya’nın potansiyelini keşfetmesine katkı sağlayacaktır. Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı ve Aftrika’da en çok noktaya uçan havayolu olarak gelişen pazarlar ve artan talepler doğrultusunda, servis kalitemiz ile Afrika’yı dünyaya bağlamaya devam edeceğiz.”

Türk Hava Yolları ile İstanbul’dan Banjul’a tüm vergiler dâhil gidiş-dönüş 548,2 dolar, Banjul’dan İstanbul’a tüm vergiler dahil gidiş-dönüş 649.2 dolardan başlayan açılışa özel fiyatlarla seyahat edilebilir.

THY istihdamda uçuşa geçecek

Uçaklarda engelli dostu yeni hizmetler

Görme ve işitme engellilerin uçuşlarda film takip edebilmesi adına uçak içi eğlence sistemlerinde engelsiz film bulunduran dünyada az sayıda havayolu şirketinden biri olan THY, bu katagorideki film sayısını da 19’a çıkardı. Özel olarak betimlemeli seslendirme veya betimlemeli altyazılı hale getirilen filmler görme ve işitme engelliler tarafından da takip edilebiliyor.

Haberin Devamı

THY uçak içi eğlence sisteminde ‘Engelsiz Filmler’ kategorisi ile görme ve duyma engelli yolcular da uçuş sırasında film takip edebiliyor. Özel çalışmalar sonucu hazırlanan ‘Engelsiz Filmler’ Türkçe ve İngilizce olarak yer alıyor. Betimlemeli altyazı ve betimlemeli seslendirme teknikleri sayesinde filmdeki sahneler detaylı tasvir ediliyor.

İşaret dili bilen hostes

Bu kategorideki filmler sayesinde özel ihtiyaçlı yolcuların da film deneyimini yaşayabilme olanağı sağlanıyor. Bu kategorideki filmlerin sayısı da 19’a çıktı. Sesli betimleme, filmdeki görsel kısımların sese dönüştürülmesi anlamına geliyor.

Ayrıca THY uçaklarında işaret dili bilen kabin görevlileri de yer alıyor. THY, işitme engelli yolcularla uçuş sırasında daha iyi iletişim kurabilmek amacıyla kabin memurlarına yönelik işaret dili eğitimi veriyor. 2017 verilerine göre 137 kabin görevlisi işaret dili biliyor. THY, Atatürk Havalimanı’nda, görme engelli yolculara yönelik Braille alfabesiyle hazırlanmış kabartmalı biniş kartlarını da veriyor.