Ekonomi THY kem gözlere geldi

THY kem gözlere geldi

20.04.2010 - 15:30 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları’nın (THY) reklam konusundaki şanssızlığı bitmek bilmiyor.

THY kem gözlere geldi

Haberin Devamı

İlk olarak reklamlarında Kevin Costner'ı oynatan ancak kısa bir süre sonra Amsterdam'da uçağı düşen THY, şimdi de reklamlarında oynattığı Barcelona takımını kül bulutları yüzünden Inter'e taşıyamadı.
THY, reklamların dünya medyasında gösterilmesinin ardından Barcelona'yı ilk olarak Şampiyonlar Ligi'nde bugün İtalya'da Inter ile oynayacağı karşılaşma için Milano'ya götürecekti. Ancak yaşanan kül bulutu faciası THY ile Barcelona'nın yollarını ayırdı.
UEFA'nın karşılaşmayı ertelememesi üzerine Barcelona yaklaşık 1.000 km'lik uzun bir yolculuk sonrası İtalya'ya otobüsle gitmek zorunda kaldı. Geceyi Fransa'da geçiren kafile, bu sabah Milano'ya ulaştı.

THY AVRUPA SEFERLERİNİ BAŞLATTI
Avrupa’da bulutların dağılmasıyla uçuş trafiğine kapalı bulunan hava sahaları açılmaya başlıyor.
Türk Hava Yolları(THY)’dan yapılan açıklamaya göre, bugün itibariyle Atina, Barcelona, Basel, Belgrad, Budapeşte, Donestk, Kişinev, St. Petersburg, Lizbon, Lviv, Lyon, Madrid, Moskova, Nice, Odessa, Bükreş, Paris, Piriştina, Roma, Sofya, Tiran, Üsküp, Viyana ve Zagreb meydanlarına seferler sorunsuz gerçekleşecek. Açıklamada, “Hava şartları sebebiyle uçak seferlerinde yaşanan iptaller nedeniyle Avrupa’da açık olan havalimanlarına THY, 81 ek sefer koyarak yolcuların mümkün olduğunca hızlı bir şekilde seyahat etmelerini sağlamıştır. Seferlerin başladığı uçuş noktaları hava şartlarına bağlı olarak zaman zaman değişmektedir. İlgili uçuş noktalarına seyahat edecek tüm yolcularımızın havalimanına gelmeden önce uçuşlarıyla ilgili bilet satış ofisleri ve Türk Hava Yolları’nın 444 0 849 numaralı Çağrı Merkezi’nden bilgi almaları gerekmektedir” denildi.