Ekonomi THY’nin yurtdışı hat sayısı 139’a ulaştı

THY’nin yurtdışı hat sayısı 139’a ulaştı

20.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları (THY) Cenova Müdürü Ufuk Ünal, THY’nin Cenova’ya sefer başlatmasının İtalya açısından önemine dikkati çekerek, “THY’nin Cenova hattı, bölge halkı için dünyaya açılan bir kapı olma özelliği taşıyor” dedi

THY’nin yurtdışı hat sayısı 139’a ulaştı

Cenova seferlerinin 8 Haziran’da başladığını hatırlatan Ünal, “Eskiden Orta ve Uzakdoğu’ya uçuşlar için bölge insanı Milano’ya gitmek zorundaydı. Şimdi Cenova Havalimanı’nı tercih edecek” diye konuştu. Ünal, önümüzdeki yaz tarifesinde Cenova’ya haftada 7 gün sefer yapılmasının planlandığını söyledi.

İtalya’dan Kapadokya’ya yoğun ilgi
Hattın açılmasıyla iki ülkenin turizm acentelerinin bir araya gelme fırsatının doğduğunu anlatan Ünal, İtalya’dan özellikle İstanbul ve Kapadokya’ya bir ilgi olduğunu anlattı. Ünal, Türkiye tarafında ise, alternatif İtalya ve cruise turizmi için bölgeye talebin artacağını umduklarını sözlerine ekledi.
Ünal, Cenova’nın, THY’nin Roma, Milano, Venedik ve Bologna’dan sonra İtalya’da sefer düzenlediği beşinci uçuş noktası olduğunu anlatan Ünal, yurtdışı hat sayısının ise 139’a ulaştığını belirtti. Cenova’nın, İtalya’nın en büyük ihracat limanı olarak dünyaya açılan kapısı olduğunu vurgulayan Ünal, kentin dünyanın en büyük cruise gemisi hareket limanlarından biri olduğunu, geçen yıl 1.5 milyon insanın buradan turistik geziye çıktığını söyledi.
Kentin, Fransa sınırına yakınlığına da dikkati çeken Ünal, “İtalyan Rivierası” denilen dünyaca ünlü turistik yerlerin de bu bölgede olduğunu anlattı. Cenova’da, İtalya’nın 2. büyük marinasının bulunduğunu kaydeden Ünal, kentin gemi ve tekne inşaatında da önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Yazarlar