Ekonomi THY ‘ver elini San Francisco’ dedi

THY ‘ver elini San Francisco’ dedi

14.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul - San Francisco seferi yeni Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın da katılımıyla dün başladı. San Francisco THY’nin Amerika kıtasındaki 11’inci, ABD’deki 7’nci uçuş noktası oldu

THY ‘ver elini San Francisco’ dedi

İstanbul- San Francisco seferi için THY’nin Büyükada isimli Boeing 777-300ER tipi uçağı dış cephesine özel bir planlama yapıldı. Bu uçuşu gerçekleştirecek olan TC-JJU tescilli uçak, THY Teknik hangarında 3 gün süren bir hazırlık aşamasından geçti ve üzerine İstanbul ile San Francisco’nun silüetlerinin olduğu özel bir giydirme yapıldı.
THY’nin Amerika kıtasında Buenos Aires, Sao Paulo, Toronto, Chicago, Houston, Los Angeles, New York, Washington, Boston ve Montreal’in ardından uçuş sağlayacağı 11’inci nokta olan San Francisco’ya seferlerin pazartesi, salı, perşembe, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftada 5 gün karşılıklı olarak yapılacağı açıklandı.

Silikon Vadisi orada
San Francisco uçuşuna bu hafta koltuğu Hamdi Topçu’dan devralan yeni THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı da katıldı. Aycı hareketinden önce yaptığı açıklamada, “Amerika hattında büyümek istiyoruz. Bu direkt uçuşumuz bizim için son derece önemli. San Francisco, Kaliforniya’da bizim ikinci şehrimiz olacak. Uçtuğumuz ikinci nokta olacak” dedi.
Aycı, San Francisco’da Silikon Vadisi’nin de yer aldığını hatırlatarak burasının ABD’nin teknoloji ve Ar-Ge (araştırma ve geliştirme) üssü olduğunu söyledi. Apple, Google ve Microsoft gibi teknoloji devlerinin San Francisco civarında merkezleri olduğunu vurgulayan Aycı, bölgede çok önemli üniversitelerin yer aldığına da dikkat çekti.
THY’nin San Francisco’ya hat açmasının kendilerini memnun ettiğini belirten Aycı, “Her gidilen yeni yer, THY’nin ve Türk bayrağının götürüldüğü her yer bizi mutlu eder” dedi.