Ekonomi THY'de uçuşlar yeniden başladı

THY'de uçuşlar yeniden başladı

01.11.2023 - 18:17 | Son Güncellenme:

Türl Hava Yolları'nda yaşanan network arızası nedeniyle bir süre ara verilen seferler, arızanın giderilmesiyle yeniden başladı.

THYde uçuşlar yeniden başladı

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün "İstanbul çıkışlı 19.00 - 22.00 arası Türk Hava Yolları tüm seferlerimiz iptal edilmiştir." açıklamasını yaptı. THY, iptal edilen İstanbul çıkışlı seferler dolayısıyla biletli yolcuların konaklama, iade ve doğabilecek mahrumiyetlerinin tazmin edileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

'SİBER BİR SALDIRI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR'

Yahya Üstün bir sonraki paylaşımında şu bilgileri verdi: Bilgi teknoloji sistemlerimizdeki aksaklık tespit edilmiş ve giderilmiştir. Operasyonumuz kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Herhangi bir siber saldırı durumu söz konusu değildir. Yaşanan bu süreçten dolayı misafirlerimizden özür dileriz.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi'den açıklama

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Bilgi teknolojileri sistemlerimizdeki meydana gelen arıza ekiplerimizin çalışması ile düzelmeye başlamıştır. Seferlerimizi peyderpey yapmaya devam edeceğiz. Sistem arızasının oluşturduğu magduriyetten dolayı tüm yolcularımızdan özür dileriz.

Haberin Devamı

BİLET VE REZERVASYON İŞLEMLERİNDE AKSAKLIK YAŞANMIŞTI

Türk Hava Yolları (THY), network alt yapısında sorun nedeniyle biletlere ve rezervasyon işlemlerinde aksaklıklar yaşandığını açıkladı. Konuyla ilgili olarak THY Basın Müşaviri Yahya Üstün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Network altyapısında yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Sorunun giderilmesi ve yolcularımızın mağdur olmaması adına gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Söz konusu aksaklık için özür dileriz. 30 dk sonra sizlere durum hakkında bilgi vereceğiz" dedi.