Ekonomi TOBB ABD’de lobi atağına kalktı

TOBB ABD’de lobi atağına kalktı

04.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’yle son dönemde gerilen ilişkilerin ardından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ABD’ye çıkarma yaptı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu liderliğindeki heyet, ekonomi ve siyaset dünyasının önemli isimleriyle görüştü.

TOBB ABD’de lobi atağına kalktı

Hisarcıklıoğlu, “Biz, muhatabımız ABD Ticaret Odası ile başta serbest ticaret anlaşması olmak üzere, ikili ticaret ve yatırımların önündeki sorunların ve işbirliği imkânlarının ele alınacağı ortak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Ticari ilişkileri geliştirmek ve Türkiye’nin yurtdışı lobi faaliyetlerine destek vermek amacıyla ABD’ye giden Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyet, ABD Dışişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ticaret Odası ve ABD Kongresi Temsilciler Meclisi üyeleri ile görüşmeler yaptı. Hisarcıklıoğlu’nun Washington ve Şikago’yu kapsayan ABD gezisi, TOBB ile ABD Ticaret Odası arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın şahitliğinde ekim ayında Ankara’da imzalanan mutabakat zaptı çalışmaları kapsamında gerçekleşti.

Dört günlük ziyareti değerlendiren Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu:

İşbirliği iradesi...

“Türkiye-ABD dostluk ve müttefiklik ilişkilerinin önemi ile var olan önemli sorunlar ve görüş ayrılıkları temas kurduğumuz tüm çevreler tarafından vurgulanmıştır. Aynı zamanda, sorunların ve görüş ayrılıklarının giderilmesi yönündeki işbirliği iradesini de gördük. Tüm ilgili çevrelerin karşılıklı olarak birbiriyle yapıcı bir yaklaşımla diyalog kurmasına ve olumlu yönde somut adımlar atmasına ihtiyaç var. Türkiye-ABD dostluğu her iki ülke halkı için olduğu gibi, NATO ittifakı için ve Türkiye’nin bulunduğu bölge için son derece önemlidir. Biz, muhatabımız ABD Ticaret Odası ile başta serbest ticaret anlaşması olmak üzere, ikili ticaret ve yatırım önündeki sorunların ve işbirliği imkânlarının ele alınacağı ortak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Haberin Devamı

Hisarcıklıoğlu’nun ziyaretine, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İbrahim Çağlar ve Ender Yorgancılar, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ve TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak da iştirak etti.