Ekonomi TOBB’dan İran’da vize çıkışı

TOBB’dan İran’da vize çıkışı

17.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye ekonomisinin dünyanın en zor stres testinden başarıyla geçerek darbe girişiminden güçlenerek çıktığını belirtti.

TOBB’dan İran’da vize çıkışı

Hisarcıklıoğlu, İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası 21’inci Yürütme Kurulu Toplantısı’nın açılışında konuştu.

Haberin Devamı

Hisarcıklıoğlu, bölgesel kalkınma açısından 1985 yılında Türkiye, İran ve Pakistan’ın iş birliğiyle kurulan, Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından bağımsızlıklarını kazanan Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan ile Afganistan’ın da katıldığı ECO’nun sahip olduğu büyük potansiyele dikkati çekti.

ECO üyesi ülkeler arasında vizelerin kaldırılması gerektiğinin önemini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Türkiye, neredeyse hiçbir ECO ülkesine vize uygulamazken, vatandaşlarımız sadece birkaç ECO ülkesine vizesiz seyahat edebiliyor. Bu yanlışa artık son vermek durumundayız. Kardeş kardeşin evine vizeyle girmez” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu ayrıca, hem üye ülkeler arasında ticareti artırmak hem de Asya ile Avrupa arasındaki ticaretin merkezi haline gelmek için ticaret yollarını şeffaf, güvenli ve hızlı hale getirmek gerektiğini kaydetti.