Ekonomi Tokat'a 100 milyon TL'lik gömlek fabrikası yatırımı

Tokat'a 100 milyon TL'lik gömlek fabrikası yatırımı

09.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

BİSSE, Tokat Erbaa’da 100 milyon TL yatırımla üretim hacmini yılda 2 milyon adet gömlek seviyesine çıkaracak yeni fabrika yatırımı için ilk adımı attığını duyurdu. Fabrikanın, 2023'ün ilk çeyreğinde açılması hedefleniyor.

Tokata 100 milyon TLlik gömlek fabrikası yatırımı

 

Türkiye’nin hazır giyimdeki en köklü markalarından BİSSE, Tokat Erbaa’da yeni bir fabrika kurmaya hazırlanıyor. Fabrika için ilk imzalar Erbaa Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak ile BİSSE Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kefeli tarafından atıldı.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamaya göre, halihazırda İstanbul İkitelli OSB’deki gömlek fabrikası yatırımına devam eden BİSSE’nin 100 milyon TL yatırımla Tokat Erbaa Organize Sanayi Bölgesi’nde kuracağı fabrikanın çatısına 15 bin metrekare alana sahip güneş enerjisi panelleri kurulacak, böylelikle fabrika kendi elektriğini üretecek.

2 bin kişiye iş

BİSSE Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kefeli, Erbaa’da ciddi bir yatırım düşündüklerini belirterek, “Yeni yatırımla dünyada en iyi ve en fazla gömleği üreten bir fabrika kurmak istiyoruz. Yatırımımıza vesile olan Askon Başkanı Orhan Aydın’a teşekkür ediyorum” dedi. BİSSE Group CEO’su Onur Kefeli ise şunları dile getirdi:

“Bugün yılda 1 milyon adet gömlek üretiyoruz. Bu üretim hacmini, yeni kuracağımız fabrika ile ilk etapta 2 milyon adet gömleğe çıkaracağız. Tamamen robotik depolama sistemiyle yönetilecek olan yeni fabrika sayesinde 2 bin kişiye istihdam sağlayabileceğiz.”