Ekonomi TOKİ, Pakistan’a yeni model oldu

TOKİ, Pakistan’a yeni model oldu

02.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Pakistan’da yaşanan sel afetinin ardından inşa ettiği afet konutu ve sosyal donatıları iki yılda teslim aşamasına getirdi.

TOKİ, Pakistan’a  yeni model oldu


TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’i makamında ziyaret eden Pakistan Sindh Eyaleti Yatırım Kurumu Başkanı Muhammad Zubair Motiwala, TOKİ’nin gerçekleştirdiği projelerden çok etkilendiklerini ifade ederek, ülkelerinde konut üretimi amacıyla kuracakları kurum için TOKİ’yi model alacaklarını söyledi.
TOKİ’den destek ve tecrübe paylaşımı da talep eden Motiwala, yatırım yapması için TOKİ’yi Pakistan’a davet etti.
Motiwala’ya İdare’nin projeleri ve çalışma modeli hakkında bilgi veren Karabel de, 58. hükümetin başlattığı Planlı Kentleşme ve Konut Üretimi Seferberliği kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın TOKİ’ye 2023’e kadar 1 milyon konut hedefi koyduğunu anımsatarak, İdare’nin bugün itibarıyla 564 bin konut rakamına ulaştığını belirtti.

‘Vatandaş mağdur edilmiyor’
Kentsel dönüşüm projelerinden de bahseden Karabel, vatandaşlar mağdur edilmeden, anlaşma yoluyla uygulandığını belirterek, “Evlerini boşaltan vatandaşlar İdare’nin daha önce inşa ettiği konutlara yerleştiriliyor ya da bu vatandaşlara kira yardımı yapılıyor” dedi.