Ekonomi Toptancı, elektrikçi bakkal yönetime girdi

Toptancı, elektrikçi bakkal yönetime girdi

11.10.2009 - 00:19 | Son Güncellenme:

Tunceli esnafı, bugünlerde ismi açılım rüzgârıyla gelen Dersimspor için tek yürek. Kulübün amacı gençleri spora yönlendirmek

Toptancı, elektrikçi bakkal yönetime girdi

Türkiye’deki profesyonel ve amatör liglerde futbol takımı bulunmayan tek il olan Tunceli’de bir grup işadamının girişimi sonuç buldu ve Dersimspor resmi olarak kuruldu.
Şimdilik geçici olarak bir yönetim oluşturduklarını belirten Dersimspor’un Teknik Direktörü Çetin Aran, şunları söyledi:
“Yönetimde Tuncelili genç girişimciler bulunuyor. Geçici başkanımız Sinan Tutuman. Tutuman, Munzur Su’yun Tunceli bayisi. Yönetimde bulunan İnan Ulaş Atmış ve Baki Dürü toptancılık işiyle uğraşıyor. Ulaş Şahin elektrikçi ve Yılmaz Yolluk ise bakkal sahibi. Şu anda yönetim kadromuz böyle.”
En büyük desteği Aşkın Hazır Beton’un sahibi Hasan Aşkın’dan gördüklerini ifade eden Aran, “Federasyona gidiş-geliş masraflarımızı, kulübümüzün tescillenmesinde gerekli maddi ve manevi destek verdi. Hasan Bey, maç öncesinde takıma önemli bir motivasyon konuşması yaptı ve desteğinin süreceğini açıkladı” dedi.
Ancak takımın finansal desteğe ihtiyacının devam ettiğini belirten?Aran, önümüzdeki günlerde büyük kulüplerin yöneticileriyle görüşmeler yapacaklarını söyledi.
Aran ayrıca Diyarbakırspor’un Başkanı’nın “Devletin değil, Kürt milletinin takımıyız” sözlerini de şöyle değerlendirdi:
“Bence sporda siyaseti, dini, dili ve ırkı bir kenara bırakıp sadece spor kültürünün ön plana çıkarılması lazım. Şunu diyebilirim ki, Tunceli’de herhangi bir spor faaliyeti yoktu. Gençlerimizin kötü alışkanlıklara kanalize olmasındansa spor yapıp ilimizi Dersimspor çatısı altında en iyi şekilde temsil etmesi bizim öncelikli amacımız.”

‘Gençleri desteklemek lazım’
Sporu ve gençleri sevdiğini söyleyen Hasan Aşkın da, “Elimizden geldiği kadar yardımcı olduk. Bunlar bizim çocuklarımız, bizim gençlerimiz. Gençleri her zaman desteklemek lazım. Ama bir tek bizimle bu destek olmaz” dedi.


18 futbolcusu var
KÜRT açılımının tartışıldığı şu günlerde Tunceli yerine şehrin eski ismini kullanacak olan Dersimspor’un Teknik Direktörü Aran, “16 Ekim’den önce yani transfer sezonundan önce lige gireceğiz. Şu anda 18 futbolcumuz var. Hepsi amatör. Ancak finansal desteğimizi artırırsak iki tane profesyonel futbolcu transfer etmeyi düşünüyoruz” dedi.
İlk maçlarının Muş Zafer Spor ile dostluk maçı olduğunu belirten Aran, “2-2 berabere kaldık” diye konuştu.