Ekonomi Torunlar ile Multi Turkmall birlikte

Torunlar ile Multi Turkmall birlikte

14.01.2010 - 01:54 | Son Güncellenme:

AVM sektörünün iki güçlü rakibi, bir şirketle güçlerini birleştirdi. Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ile Multi Turkmall CEO’su Levent Eyüboğlu ortak oldu

Torunlar ile Multi Turkmall birlikte

İki devin ortaklığıyla TTA?Gayrimenkul adıyla kurulan şirketin sermayesi ise 1 milyon TL.
7 Ocak 2010’da kurulan ve Beykoz’daki genel merkezinden faaliyet yürütecek olan TTA Gayrimenkul Yatırım, Türkiye’de konut projesi geliştirmek ve bununla birlikte gayrimenkul satın alınması, kiralanması ve satılmasıyla ilgili danışmanlık hizmetleri verecek.
Torunlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun’un yönetimindeki şirkette, başkan yardımcılığını Hans Otto Nagel, yönetim kurulu üyeliğini ise Levent Eyüboğlu ve Aziz Torun’un kardeşi Mehmet Torun yürütecek.

Haberin Devamı

LEVENT EYÜBOĞLU’NUN GÜNDEMİNDEN
Hollandalı Multi Corporation’un Türkiye iştiraki olan Multi Turkmall , 2004 yılında kuruldu ve bugüne kadar 3.5 milyar euro’luk alışveriş merkezi yatırımına imza attı. Türkiye’de 10 milyar euro yatırımla 25 ‘forum alışveriş merkezi’ açmayı planlıyor. Şirketin önemli girişimlerinden biri de Bayrampaşa’da kurulan Forum İstanbul AVM oldu. AVM, aralarında IKEA, Praktiker ve Tepe Home’un yer aldığı 46 bin metrekarelik 12 markaya ev sahipliği yapıyor.
Bu arada Levent Eyüboğlu, Libya’da 4 alışveriş merkezi için 800 milyon dolar yatırım planlandıklarını açıklarken, hedef pazarlar arasında Suriye ve Azerbaycan’ı da gösterdi.

AZİZ TORUN’UN GÜNDEMİNDEN
Torunlar GYO, Özyazıcı İnşaat ile birlikte bu yıl içinde Nishİstanbul isimli projeyi tamamlayacak. Projeye arsa dahil yaklaşık 250 milyon dolarlık yatırım öngörülüyor.
Kriz nedeniyle beklemeye alınan Büyükdere’deki ‘Mall of İstanbul’ da şirketin projeleri arasında. AVM, 600 milyon dolarla Aziz Torun’un en büyük yatırımı olacak. Deepo İstanbul da yine iddialı hedeflerden biri. Aziz Torun, Mahmutbey gişeleri yakınlarında aldığı dev arsada imarla ilgili izin işlemlerinin sonuna yaklaşıyor. AVM kurulduğunda Bayrampaşa, Güngören, Bağcılar, Küçükçekmece, Büyükçekmece ve Esenler’de 4 milyon insanın hayatını etkileyecek.

Yazarlar