Ekonomi Trafik sigortasında da yeni bir sayfa açılacak

Trafik sigortasında da yeni bir sayfa açılacak

18.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, “Kaskoda olduğu gibi trafik genel şartlarında gerçekleştirilecek değişiklikler, anlaşmazlıkları en aza indirmesi açısından önemli bir adım” dedi

Trafik sigortasında da yeni bir sayfa açılacak

Kasko ve trafik sigortalarındaki yeni dönemi değerlendirmek amacı ile düzenlenen II. Ulusal Sigorta Sempozyumu’nda sigorta şirketlerini temsilen konuşan Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, trafik sigortasına ilişkin verileri ve trafik sigortası genel şartlarında yapılacak değişikliklerin etkilerini değerlendirdi.
Trafik branşında açılan yeni sayfada şirketleri çok önemli bir fırsatın beklediğini söyleyen Çetin, “Kaskoda olduğu gibi trafik genel şartlarında gerçekleştirilecek değişiklikler de sigortalı-sigortacı anlaşmazlıklarını ortadan kaldırması açısından son derece önemli bir adım. Beklentimiz, düzenlemelerin pratik işleyiş ve yasalarla çelişmemesi, işin teorisi ile uygulaması arasındaki uyumu sağlaması ve uygulanabilir olması yönünde. Bu konuda ilgili kurul ve komisyonların sektörün ortak görüşünü Hazine’ye sunduğunu biliyoruz. Hazine’nin desteğiyle sürecin bizi en doğru sonuca götürecek şekilde sonlanacağını düşünmekteyiz” dedi.

‘Sertifikasyon şart’
Diğer yandan alınması gereken bir başka aksiyonun, hasar yönetiminin iyileştirilmesi ve yedek parça sertifikasyonunun yapılması olduğunun altını çizen Çetin, hâlihazırda yedek parçayla ilgili bir sertifikasyon sisteminin mevcut olmadığını, bunun da muadil parça tartışmalarını beraberinde getirdiğini söyledi. Çetin, yedek parça kullanımı konusundaki görüşlerini ise şu şekilde ifade etti:
“Kurlarda gerçekleşen herhangi bir artış yedek parça maliyetlerini, bu da hasar maliyetlerini artırıyor. Bu nedenle sektör olarak, düzenleyici otoritelerin de desteğiyle hasar sertifikasyonunu gerçekleştirip muadil parça işini çözmemiz gerekiyor. Bunun trafik branşında önemli bir iyileşmeye katkı sağlayacağı düşüncesindeyim.”
Eş değer parça ve logosuz orijinal parça tedariki ile bu parçaların onarımlarda kullanılmasının koşul ve sorumluluklar bakımından, özellikle sigortalıların kafasında tereddüt bırakmayacak şekilde tanımlanması gerektiğini söyleyen Serhat Süreyya Çetin, “Konuya, sigortacılıkla ilgili yasal düzenlemelerde yer verilmesi önem taşıyor. Elbette burada Rekabet Kurulu açısından da tüm düzenlemelerin birbiriyle uyumlu olması şart” dedi.

Haberin Devamı

Liberty’den yol güvenliğine destek
Liberty Sigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin, Birleşmiş Milletler’in ‘Yol Güvenliği Eylem Planı’na destek verdiklerini açıkladı
Liberty Sigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin, Liberty Mutual Insurance Grubu’nun bünyesindeki 28 ülkenin bağlı olduğu Liberty International’ın, Birleşmiş Milletler “Yol Güvenliği için On Yıllık Eylem Planı”nın kurumsal destekçisi olduğunu ifade etti. Yergin, bu destekle aralarında Türkiye’nin de olduğu bazı Liberty International ülkelerinin, hareketin dünya çapındaki resmi sembolü olan sarı yol güvenliği logosunu kullanıp sergileyebileceklerine de dikkat çekti. “Yol Güvenliği için On Yıllık Eylem Planı”nın çıkış noktası hakkında bilgi veren Yergin, dünyada her altı saniyede, bir kişinin trafikte öldüğünü veya sakatlandığını söyledi. Her yıl yaklaşık 1.3 milyon insanın yaşamını yitirdiğini dile getiren Yergin, bu insanların çoğunluğunun dar veya orta gelirli ülkelerden olduğunu ve trafikte ölenlerin neredeyse yarısının ‘savunmasız’ yol kullanıcıları, yayalar, bisiklet ve motosiklet kullanıcıları olduğunu vurguladı.

5 milyon hayat kurtarılacak
Yergin, “2030 itibariyle eldeki verilerin ikiye katlanacağını gören Birleşmiş Milletler, 2020’ye dek trafikte ölümleri dünya çapında stabilize etmek ve azaltmak amacıyla, 2011’in Mayıs ayında resmi olarak “Yol Güvenliği için 10 Yıllık Eylem Planı”nı lanse etmiştir. Uzmanlar bu hedefin gerçekleştirilmesiyle 5 milyon kadar hayatın kurtarılacağına, 50 milyon ağır yaralanmanın önüne geçileceğine inanmaktadır” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ING Emeklilik’ten çalışanlara ‘Grup Yıllık Hayat Sigortası’
ING Emeklilik, ‘Grup Yıllık Hayat Sigortası’ ürünüyle çalışanları olası kötü sürprizlere karşı koruma altına alıyor. Daimi bir sakatlık veya kritik hastalık durumunda sigortalının ve yakınlarının bugünleri ve gelecekleri için güvence sağlıyor. İşverenler de sigortalının vefatı halinde yakınlarının yaşam standartlarını da koruyan ‘Grup Yıllık Hayat Sigortası’ ile çalışanlarına zor günlerinde güçlü bir destek sunma fırsatına sahip oluyor.
‘Grup Yıllık Hayat Sigortası’ geniş ek teminatlarla desteklenirken, firmaya özel poliçelerin oluşturulabileceği esnek ürün yapısıyla dikkat çekiyor ve işverene önemli vergi avantajları sunuyor.

Özel kurumsal çözüm
İşverenler, çalışanlarının ihtiyaçlarına ve kurum yapısına göre, ana teminat olan vefat teminatıyla birlikte ek teminatlardan da dilediklerini seçerek, şirketlerine özel kurumsal çözümü oluşturabiliyor. Sigorta; ecelen vefat, kaza sonucu vefat, kaza sonucu daimi maluliyet, hastalık sonucu daimi maluliyet, tehlikeli hastalıklar durumunda devreye girerek, firma çalışanlarını güvence altına alıyor.

Haberin Devamı

Axa’dan ‘Sağlığım Tamam’ sigortası
Sağlık hizmetlerini SGK anlaşmalı özel hastanelerde almayı tercih edenlerin ödedikleri fark ücretleri de artık özel sağlık sigortası kapsamına alınıyor. Axa Sigorta Sağlığım Tamam Sigorta poliçesine sahip sigortalılarının, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarından alacağı sağlık hizmetleri için ödeyeceği fark ücretlerini, hiçbir prosedür olmadan ürün özel ve genel şartları kapsamında yüzde 100 karşılıyor.

Uygun fiyatlar
Uygun fiyatları ve geniş kapsamı nedeni ile yoğun ilgi gören Sağlığım Tamam Sigortası’na Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, SGK’lı 0-55 yaş arası herkes sahip olabiliyor. Hem yatarak hem de ayakta tedaviyi kapsayan poliçe özel hastanede tedavi görmek isteyenlere çözüm sunuyor. Cerrahi ve dahili yatışlar, yoğun bakım, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz, koroner anjiyografi, küçük müdahale giderleri teminat altına alınıyor.

Haberin Devamı

‘Green Office’le karbon ayak izini azaltıyor
BNP Paribas Cardif Türkiye, Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin (WWF-Türkiye) “Green Office Programı”na dahil oldu. Proje kapsamında tüm ofislerinde yıllık kağıt tüketimini yüzde 10-15, elektrik tüketimini ise yüzde 10 oranında azaltmayı planlayan Cardif, geri dönüşebilir atıkların da tamamını yeniden değerlendirecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan BNP Paribas Cardif İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ebru Taşçı Firuzbay, geleceği planlayan bir sigorta şirketi olarak doğanın korunmasına büyük önem verdiklerini, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

İnsanı koruma ilkesi
Firuzbay, “Cardif olarak insanı ve onun için değerli olanları koruma ilkesiyle ve sorumluluğuyla WWF-Türkiye’nin “Green Office Programı” projesini başlattık. Bu çerçevede çalışanlarımızın oluşturduğu “Yeşil Yıldızlar” ekibi ofislerimizde alınacak tasarruf önlemlerinin takipçisi oldu.
Enerji ve kağıt tüketiminden geri dönüşüm sürecine kadar şirketimizin karbon ayak izini azaltmayı hedefliyoruz. Dünyanın en büyük çevre örgütlerinden WWF’in ekolojik ayak izini azaltmaya yönelik uluslar arası bir girişimi olan “Green Office Programı”, enerji tasarrufu, yenilenebilir kaynaklar konusunda farkındalık yaratıyor.

Haberin Devamı

Tarsim’den rekor ödeme
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından, Çorum’da, bir tavuk çiftliğinde meydana gelen yangın sebebiyle ölen tavukların bedeli olarak sigortalı işletmeye, yaklaşık 350 bin lira ödendiği bildirildi. TARSİM’den yapılan açıklamada, hayvansal üretimin çok riskli bir alan olduğu, işletmelerde beklenmedik olaylar nedeniyle önemli maddi kayıpların meydana geldiği vurgulandı.
Açıklamada ayrıca, açık ve kapalı alanda tarımsal faaliyette bulunan üreticilerin, doğal afetler ve beklenmedik durumlar karşısında üretimlerini aksatacak ölçüde zarar uğrayabilecekleri, bu tür risklere karşı alabilecekleri önlemlerin çok kısıtlı olduğunun altı çizildi ve ne zaman ne şiddette geleceği belli olmayan afet niteliğindeki risklere karşı, zaman kaybetmeden sigorta yaptırmalarının, alabilecekleri en kolay tedbir olduğu belirtildi.
Açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl veya İlçe Müdürlükleri’nde bitkisel ürünler için Çiftçi Kayıt Sistemi’ne, seralar için Kontrollü Örtü Altı Kayıt Sistemi’ne, çiftlik hayvanları için Hayvan Kayıt Sistemlerine kayıt olunması gerektiği ifade edildi.