Ekonomi "Trafikte primin yüzde 10’nu SGK’nın"

"Trafikte primin yüzde 10’nu SGK’nın"

05.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği Başkanı Ramazan Ülger, trafik sigortasında poliçe tutarlarının artmasında hastane giderlerinin etkili olduğunu vurgulayarak, sorunu şöyle özetledi:

Trafikte  primin yüzde 10’nu SGK’nın

“Trafik sigortasında maddi hasarları, ticari giderleri ve sürekli sakatlık, ölüm durumlarında destekten yoksun kalma tazminatı ödüyoruz. Geçmişte hasta giderlerini trafik poliçesi kapsamında ödüyorduk. Fakat kamu hastaneleri bu giderleri bizden isteme yetkilerini kaybettiler. Takip edip de tedavi bedelini isteyemiyorlar. Bir kanun çıkardılar, sigorta primlerinin yüzde 10’una el koydular. Aldığımız primin yüzde 10’unu Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) aktarıyoruz. Ama SGK’nın ne kadar harcadığının bir kaydı, şeffaflık yok. Sonuçta biz de bunu vatandaştan alıp SGK’ya veriyoruz. Bu bir maliyet unsuru. Burada maliyet kaçsa onu alsınlar.”

Mahkeme kararlarıyla geriye dönük tazminat ödediklerini kaydeden Ülger, zararların artma sebeplerinden birinin de bedeni hasar oranlarının artması olduğunu ve bu oranın artmaya devam edeceğini bildirdi.