Ekonomi Trafoya termal gözaltı

Trafoya termal gözaltı

10.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Elektrik kesintileri ve istifayla çalkalanan TEİAŞ’ta ‘seçim’ genelgesi çıktı. Tüm izinler ve yurtdışı seyahatler iptal. Trafoları helikopterler ve termal kameralar gözetleyecek

Trafoya termal gözaltı

31 Mart’ta tüm Türkiye’yi karanlığa boğan elektrik şebekesi arızasından sonra yönetimi değişen TEİAŞ’ta (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) seçim alarmı verildi. Seçim günü elektrik şebekesinin sorunsuz çalışması için önlem alınması istenen genel müdürlük genelgesiyle, seçime kadar tüm personelin izinleri kaldırıldı.
Kesintiden ders alınması istenen genelgeye göre, şebeke arızalarına süratle müdahale istendi. Genelgeye göre, iletim hatlarına ve trafo merkezlerine termal kameralı ve helikopterli kontroller yapılacak. Tespit edilecek arıza noktaları süratle bakım-onarım altına alınacak, tesisler sürekli hazır tutulacak. Müdürlük birimleri tarafından ihale edilen işler de tüm birimlerce takip edilerek raporlara dönüştürülecek. Genelgede, elektrik kesintilerine yol açan arızalara müdahalenin de mühendisler kontrolünde yapılması istendi.
Bakanlığın talimatıyla istifasını veren Kemal Yıldır’ın yerine TEİAŞ Genel Müdürlüğü koltuğuna vekaleten oturan Sinan Yıldırım, benzer kesintilerin olmaması yönünde bakanlıktan talimat alır almaz bir genelge yayımladı.

Yurtdışı gezi yasağı
Tüm birimlere gönderilen genelgede, 7 Haziran seçimlerinin önemine işaret edilerek, “Merkez ve taşra teşkilatında görev yapan tüm personelin seçimler tamamlanıncaya kadar hizmetlerde aksamaya yol açmayacak şekilde görevlerinin başında bulunması ve bu süre zarfında zorunlu sebepler hariç izin talep etmemesi” istendi.
Genelgede, TEİAŞ daire başkanları ile bölge müdürlerinin de bu süre içinde yurtdışı seyahatleri çıkmaması istendi. Bütün personelin, kurumun mesai saatlerine uyması gerektiği belirtilen genelgede, çalışanların mesai saatlerinin tamamını işine ayırması, mesaiye geliş gidişlerin amirler tarafından sıkı şekilde takip edilmesi talep edildi. Yıldırım, mesai saatlerine uymayan personelden amirlerinin sorumlu tutulacağını vurguladı.

‘İstifadan ders çıkar’
Genelgede, arızadan ders alınması gerektiği belirtilerek, “Genel müdürümüzün istifasına yol açan arızadan gerekli derslerin çıkarılarak özellikle merkez teşkilatımızın, bölge müdürlüklerimiz ve yük tevzi işletme müdürlüklerimiz olmak üzere tüm teknik birimlerin her kademesinde görev yapan personelin yeniden yaşanabilecek her türlü sistem arızasına karşı müteyakkız olunması...” ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

BAKAN YILDIZ:
CHP’nin ‘kedi’sini esprili buldum...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP’nin seçim kampanyası için hazırlattığı tanıtım filminde ‘trafoya giren kedi’ söyleminden yola çıkarak kedi figürü kullanmasına ilişkin olarak, şunları söyledi:
“Burada herhangi bir şeyin arkasına sığınmamak lazım. Bazen ağacın, bazen kedinin ya da başka bir objenin. Siyasette bir gündem belirleyenler, bir de gündemin peşinden koşanlar vardır. CHP’nin bu reklamda bir kedinin peşinden koşmasını ben biraz esprili buluyorum.”
Türkiye ile Gürcistan arasında imzalanan anlaşma töreninde konuşan Yıldız, İran gazında fiyat indiriminin, kapasite artışıyla bağlantılı olduğunu ifade etti.