Ekonomi ‘Traktör üreticisine de destek verilsin’

‘Traktör üreticisine de destek verilsin’

27.03.2009 - 00:02 | Son Güncellenme:

Türk Traktör Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding CEO’su Bülent Bulgurlu, “Pazardaki daralmayı şirketimiz, sadece otomotiv sektörünün bir üyesi olarak değil, ülkemizin nüfusunun yüzde 33’ünü oluşturan tarım kesimindeki yansımalarıyla da hissetmektedir” dedi

‘Traktör üreticisine de destek verilsin’

Türk Traktör’den yapılan yazılı açıklamaya göre 55. kuruluş yıldönümünü kutlayan şirketin 2008 Genel Kurulu’nda konuşan Bulgurlu, 2008’de küresel krizin olumsuz etkilerine karşın şirketin toplam satışlarını yüzde 19 arttırmayı başardığını ifade etti.
Bulgurlu, 2009 yılı için otomotiv sektörüne verilen desteğin, KDV indirimi veya hurda teşviki şeklinde traktör üreticilerine de verilmesine ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Bulgurlu, ekonomik kriz koşullarına karşın şirketin, 55 yıllık tarihinin en büyük iç pazar payı ve ihracat sonuçlarına ulaştığını söyledi. Türk Traktör’den yapılan açıklamada şirketin, yurtiçi pazar payını yüzde 37’den, yüzde 54’e yükselttiği ifade edilerek, yurtdışı satışlarını da 187 milyon liradan 317 milyon liraya çıkardığı kaydedildi. Şirketin, 2008 yılında satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 19’luk artış ile 713 milyon liradan 850 milyon liraya yükselttiği belirtilen açıklamada, şirketin, 2008 yılında ihracatını bir önceki yıla göre yüzde 70 artırarak, 187 milyon liradan 317 milyon liraya yükselttiği, Koç Topluluğu ve CNH’nin eşit hisseye sahip oldukları Türk Traktör’ün yıllık kapasitesinin de 35 bin traktör ve 25 bin traktör motoruna ulaştığı duyuruldu.

Haberin Devamı

‘İşbirliği yapmaya ihtiyacımız var’
Küresel ekonomik krizin etkileri üzerine de değerlendirme yapan Bulgurlu, şunları kaydetti:
“Bu krizi ülkemizin rekabet gücünü de artırarak aşabilmemiz için hükümetimizin, özel sektörün, sendikaların ve çalışanların işbirliğine gereksinim var. Otomotiv, dayanıklı tüketim, mobilya, emlak, bilgisayar sektörlerini desteklemeye yönelik ÖTV ve KDV indirimleri bu anlamda son derece olumlu. Otomobil ve dayanıklı tüketim üreticileri verilen desteğin olumlu etkilerini kısa bir süre içinde gördüler.”