Ekonomi TROY kullanımı yaygınlaştırılacak

TROY kullanımı yaygınlaştırılacak

20.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), “Kartlı ödeme sistemleri alanında ülkemizin markası olan Türkiye’nin Ödeme Yöntemi’nin (TROY) kullanımında düzenli bir artış gözlenmekte olup, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın öncülüğünde TROY kullanımı yaygınlaştırılacak” açıklamasında bulundu.

TROY kullanımı yaygınlaştırılacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki EKK, dün yılın ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında yapılan yazılı açıklamada, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgede son bir yılda konut ve altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi ile ticari ve sosyal hayatın yeniden canlandırılmasına yönelik her türlü çabanın sarf edildiği ve gereken her türlü adımın atılacağı kaydedildi. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı “dengeli ve sürdürülebilir büyüme hedefi” doğrultusunda enflasyonu düşürmeye, kamu maliyesini güçlendirmeye, ithalata bağımlılığı azaltmaya ve cari açıkta kalıcı düşüş sağlamaya yönelik politikaların uygulamasına da devam edileceği aktarıldı.

Haberin Devamı

Açıklamaya göre, gündemdeki konuların ele alındığı toplantıda TROY üzerinde de duruldu. Açıklamada şöyle denildi:

19 milyon kullanıcısı var

“Finansal altyapımızı güçlendirmek üzere teknolojisi Türkiye’de geliştirilen ve kartlı ödeme sistemleri alanında ülkemizin markası olan Türkiye’nin Ödeme Yöntemi’ne (TROY) ilişkin son dönem gelişmeler Kurul üyeleriyle paylaşıldı. TROY’un kullanımında düzenli bir artış gözlenmekte olup, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın öncülüğünde TROY kullanımı yaygınlaştırılacak.”

Bankalararası Kart Merkezi’nin verdiği son bilgilere göre TROY’un 19 milyon civarında kullanıcısı bulunuyor.