Ekonomi TSKB'de yeni genel müdür Özcan Türkakın oldu

TSKB'de yeni genel müdür Özcan Türkakın oldu

31.01.2013 - 13:13 | Son Güncellenme:

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda (TSKB), Genel Müdürlük görevini Özcan Türkakın devraldı.

TSKBde yeni genel müdür Özcan Türkakın oldu

Fevzi Onat’ın emekli olmasının ardından 1 Şubat 2013 tarihinde görevine başlayacak Özcan Türkakın, TSKB’nin 8. Genel Müdürü olarak çalışmalarını sürdürecek.

Haberin Devamı

Türkiye Sınaî Kalkınma Bankası (TSKB) tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, “Bankamız Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Sayın H.Fevzi Onat, 31.01.2013 tarihi itibariyle Bankamız Yönetim Kurulu’ndan ve Genel Müdürlük görevinden emeklilik nedeniyle ayrılmıştır.Boşalan Yönetim Kurulu Üyeliği’ne, Türk Ticaret Kanunu'nun 363. maddesi çerçevesinde Sayın Özcan Türkakın seçilmiştir.Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Sayın Özcan Türkakın’ın Bankamız Genel Müdürlüğüne atanması öngörülmekte olup, Bankacılık Kanunu’nda belirtilen yasal prosedür tamamlandığında Genel Müdürlük görevine başlayacaktır” denildi.

TSKB'den verilen bilgiye göre, 1958 yılında Afyonkarahisar’da doğan Özcan Türkakın, Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İktisat mezunu olduktan sonra aynı bölümde lisansüstü derecesi aldı. 1984 yılında İş Bankası İktisadi Araştırmalar ve Planlama Müdürlüğü'nde İktisat Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan Türkakın, 1992 yılında Müdür Yardımcı olarak atandığı Sermaye Piyasaları Bölümü’nde 1995 yılında Birim Müdürü oldu.1997 yılında, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü olarak atanan Türkakın, 2002 yılından itibaren Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve 2004 yılından bu yana İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.