Ekonomi Turist kente çekilecek esnaf kazanacak...

Turist kente çekilecek esnaf kazanacak...

26.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Tahir Sert, sahil düzenlemeleri ve ulaşım hattının geliştirilmesiyle ilçeye turist getirmek istediklerini belirterek, “Yerli ve yabancı turist Silivri’ye gelecek, kazananı da bizim esnafımız olacak” dedi.

Turist kente çekilecek esnaf kazanacak...

Ak Parti’den Silivri Belediye Başkan Adayı olan Tahir Sert, Silivri sahilinin batı ve doğu yönünde düzenleneceğini ve şehir içinde oluşturulacak yeraltı katlı otoparklarla da turistlerin şehir merkezinde daha fazla vakit geçirmelerinin sağlanacağını söyledi. Sert, “Silivri bir sahil kasabası, turizm kasabası ama bundan faydalanamıyor, bunun için sahil düzenlemeleri de eksik, şehir içinde ulaşım ve otopark avantajları da... Biz projelerimizle turistleri Silivri’ye çekeceğiz, hem ilçeyi tanıtacak hem de esnafımıza kazandıracağız” dedi.
İstanbul’dan yaz aylarında gelen tatilcilerin sadece birkaç ayı Silivri’de geçirdiklerini kaydeden Sert, ‘yazlıkçıları’ 12 ay boyunca ilçede yaşatmak için çalışmalar yapacaklarını söyledi. Sert, şöyle devam etti:
Üç noktaya katlı otopark
“İstanbul’da yaşayan, burada yazlık evleri olan insanlar orta düzey üstü insanlar ama bu insanları burada 9 ay daha tutamıyoruz. Kadir Başkan’dan sözünü aldık, Silivri’ye metro gelecek, insanlar İstanbul’a yarım saatte varacaksa o zaman neden burada oturmasın. O zaman biz yaz-kış burada kalacaklarını düşünüyoruz ve Silivri’nin ekonomik girdileri de böylece artmış olacak.”
Sert, bölgeye çekilen turistlerin otopark sorunu nedeniyle ilçe merkezindeki esnaftan alışveriş yapamadığını vurgulayarak, şunları söyledi:
“Dışarıdan Silivri’ye gelen yerli ve yabancı turist şehir içinde otopark yeri bulamadığı için büyük marketleri tercih ediyor. Oysa bizim çok güzel bir çarşı kültürümüz var. Tarihi lokantalar, balıkçılar, kasaplar, manavlar var. İnsanlar bunu bildiği halde yararlanamıyor ve esnaf da mağdur oluyor. Bununla ilgili üç noktada yeraltı katlı otopark sistemi geliştirdik. Bir tanesi kaymakamlığın hemen arkasındaki belediyemize ve Hazine’ye ait arsalarda yeraltına 450 araçlık otopark, üzerine de park yapacağız. İkinci otopark, noterin karşısında, hamamın önünde olacak. Üçüncü otopark da festival alanı olan bölgede yapılacak. Şehrimize gelenlerin otopark sorununu çözüyoruz, şehre gelenler böyle bir sorunları olmadan çarşıdan, esnafımızdan alışverişini yapacaklar.”
Silivri’nin ilçe girişlerinde yaşanan trafik sıkışıklığı sorunlarına dikkat çeken Sert, üç noktada yapacakları kavşaklarla bu sorunu çözeceklerini dile getirdi. Sert, şunları söyledi:
Üç kavşak yapılacak
“Bir merkez Silivri, bir de E-5’in kuzeyinde yer alan gelişmekte olan Silivri’yle arasındaki bağ D-100 yoluyla çok sıkıntılı. Sabah ve akşam saatlerinde araçlar saatlerce bekliyor. Biz bu sorunlarımızı tespit ettik ve E-5 karayolunda üç noktada kavşak çözümüyle ilgili kararlarımızı aldırdık.
Merkezde üç noktada şehrimizin her iki yakasını biraraya getiriyoruz. Tabii bizim en büyük hedefimiz metroyu Silivri’ye getirmek. Silivri’nin İstanbul’la bir ulaşım problemi var ve bu yönden avantaj sağlamak istiyoruz.”

Haberin Devamı

‘Silivri’yi marka şehir yapacağız’

Ak Parti’nin Silivri Belediye Başkanlığı döneminde ilçe için önemli çalışmalarda bulunduğunu belirten Sert, 2004-2009 döneminde ilçenin 850 trilyon yatırım aldığını söyledi. Sert, Silivri’yi ‘marka şehir’ yapmak için çalışacaklarını belirterek, şöyle devam etti:
“Silivri 2004 yılına kadar farklı bir belediyecilik yaşadı. Silivri’de belediye bilinci; yol yapar, kanal hizmeti, su hizmeti getirirdi. Bunları yapınca görevini tamamlamış olurdu. Şimdi çıta yükseldi, belediyelerin elleri güçlendi, yetkileri arttı. Belediyecilik artık insan hayatının her yerinde.
2004 yılında Ak Parti belediyeciliği Silivri’de çok iyi bir belediyecilik yaptı. Pek çok kamu kuruluşu bu dönemde yapıldı, doğalgaz bu dönemde geldi. Son beş yılda bunun onda biri yatırım alınamamış. Başbakanımız da burayı çok önemsiyor çünkü Türkiye’nin vitrini. Silivri’de yapacağınız her hizmet burada sizi yansıtıyor. Ben iddia ediyorum bu projelerimiz o yatırımın üç katı hizmet getirecek, halk hizmet istiyor. Taraflı tarafsız herkesin desteğini istiyorum.”
Sert, Silivri’nin ormanlarıyla meşhur olduğunu belirterek, “Ormanlardan piknik alanları ve atış poligonu olarak faydalanacağız” dedi. Sert, şöyle konuştu:
‘Avcı cennetiyiz’
“Silivri Avcılar Kulübü’yle irtibata geçtik, kayıtlı olarak yaklaşık 2 bin üyesi var, 1000 tane de dışarıdan, hafta sonu gelen var. Avcılar cennetiyiz, avcılık burada revaçta, avcılarımız için bunu gerçekleştireceğiz. Piknik alanları için yapay göletler, restoranlar, mangal keyfi yapabilecekleri alanlar oluşturarak hafta sonu insanları Silivri’ye çekmek istiyoruz.”
İSKİ’nin iki ihaleyle ileri derecede biyolojik arıtma tesisi yaptığını dile getiren Sert, 20 ay sonra bitecek arıtma tesisleri sayesinde Silivri’nin her noktasından denize girilebileceğine dikkat çekti.
Tarihi Silivri evleri
Sert, köyler için tarihi Silivri evlerinin özelliğini taşıyan 10 tip proje geliştirdiklerini belirterek, “Mimarım, bu projeleri köylerimize bedelsiz olarak vereceğiz. Denetimini vs yaparak köylülerimize proje desteği vermek istiyoruz. Ayrıca bizim için çok kıymetli tarihi eserlerimiz var, Sinan Köprüsü, Piri Mehmet Paşa Camimiz gibi, çevre düzenlemeleri ve gereken işlemleri yapılacak” dedi.
‘Hayvanların hapsedilmesinden yana değilim’ diyen Sert, tedavi merkezi de olan bir hayvan barınağı kuracaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Riskli binalara kentsel dönüşüm

Haberin Devamı

Sert, Silivri’nin birinci derece deprem bölgesi ve fay hattında yer aldığını belirterek şunları söyledi:
“1990’lı yıllara kadar devlet bize hata yaptırdı. İkinci bölge diyerek yanlış hesaplara neden oldu. İkisinin arasında yüzde 30 hesap hatası mevcut ve dolayısıyla böyle bir hata var. Elle karılan beton sağlıklı değil, eskiden demir bağlantılar bu kadar iyi yapılmıyordu, bir sürü inşaat kusuru var. Bu binalar iki deprem yaşadı ve bina yoruldu, betonarme sallanınca eski haline gelemiyor. Biz Bakanlıkla ortak bir proje geliştirip bu binaları bir testten geçirerek riskli binaları kentsel dönüşümle yenilemeyi planlıyoruz.”

Haberin Devamı

‘İmar planı sorunu çözülecek yatırım yapmak kolaylaşacak’

Sert, Silivri’de ciddi bir imar problemi olduğunu vurgulayarak, imar planlarının çıkarılamamasını mevcut belediyenin ‘takipsizliğinden’ kaynaklandığını söyledi. Bu dönem Büyükşehir Belediyesi’nden 39 ilçenin nazım planlarının oybirliğiyle geçtiğini belirten Sert, şunları söyledi:
“10 yıldır Büyükşehir’de meclis üyesiyim, Beylikdüzü Belediyesi’nde görev yaptım. Bu dönem Büyükşehir Belediyesi’nden bütün ilçeler planlarını geçirdi ama Silivri Belediyesi planlarını takip edemediği için çıkaramadı. Dolayısıyla hak ettiği yatırımı alamadı, o yüzden kötü bir dönem yaşadı. Görevde olan arkadaşımız takip edemediği için çıkaramadı. Çatalca da CHP’li belediye ama işlerini yaptı. Planları çıkmadı ve çıkmayınca düzgün yatırım alamadı. Biz gelince inşallah çıkaracağız ve yatırım alacağız. Ben Beylikdüzü’nde de tüm çalışmaları yaptım ve oraya yatırım çektik. Silivri çok kıymetli bir coğrafyada yer alıyor, sahili, kumsalı, şehrin içinden geçen yollar, ormanımızla birlikte iddia ediyorum tüm Türkiye’nin en iyi coğrafyalarından. İnşallah biz de 35 yıllık deneyimimizi bunu yansıtmak için kullanacağız ve Silivri’yi bir marka kent yapmak için çalışacağız. İstanbul’un tek gelişme aksı Silivri. Bizde de bu vizyon var.”

Haberin Devamı

‘Engellileri çok önemsiyoruz, huzurevini geliştireceğiz’

Tahir Sert, engellilerle ilgili birçok projeleri olduğunu söyleyerek, yapılacak çalışmalarla engelli ve ailesinin hayatını kolaylaştırmak istediklerini ifade etti. ‘Hepimiz engelli adayıyız’ diyen Sert, şöyle devam etti:
“Daha önce insanlar engelli çocuklarını dışarı bile çıkarmazdı, Ak Parti engellileri, ailelerini evlerinden çıkardı, onlara bakan kişiye de maaş bağladı. Alanlar açtı. Şimdi insanlar çok güzel şekilde bunu gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi’yle geliştirdiğimiz bir engelliler merkezi projemiz var, burada her türlü eğitimi alabilecekler, her türlü sosyal faaliyette bulunabilecekler. Sportif faaliyetlerini yapabilecekler. Her engelli evine bir engelli odası dizayn etmeyi planlıyoruz, engelliler parkı projemiz var. Engelli ailelerinin haftanın bir günü çocuklarını bırakabilecekleri bir merkez yapacağız. Silivri’de 1500 engelli evladımız var, bir tanesinin velisini de biz belediye meclis üyesi olarak yanımıza aldık, tecrübelerinden yararlanacağız.”
İlçede iki huzurevi olduğunu kaydeden Sert, bir huzurevinde belediye hissesi olduğunu ve bunu geliştireceklerine dikkat çekerek, “Çanta belediye başkanlığı yaptığımda ilk işim huzurevi açmak oldu. Huzurevimizi, yaşlılarımızın hiçbir ihtiyaçları kalmayacak şekilde, onlara iyi bir ortam sağlamak için çalışacağız” dedi.

‘Üniversite için kampus hazır, meslek lisesi yaygınlaşacak’

Şehri harekete geçirmek için üniversite kurulmasını şart gösteren Sert, “Silivri halkının da yükseköğrenimini kent içinde kurulacak bir üniversiteden almalarını, burada kalmalarını istiyoruz, kente de katkısı olur. Devlet ve özel üniversitelerle temaslarımız olacak. Elimizde kampus olarak kullanılabilecek rezerv binalarımız var” dedi.
Ara eleman ihtiyacı
Sert, fabrikaların ara eleman ihtiyacı olduğunu, insanların ise iş bulamadığını belirterek, “Aslında Silivri’de işsizlik yok. Fabrika sahipleri işçi bulamıyor, ara eleman bulmakta zorlanıyorlar. Biz burada meslek liselerini yaygınlaştırmak ve bu fabrikalara ara eleman yetiştirme noktasında bu işin önünü açmak istiyoruz. Bu şekilde işsizlik de olmayacaktır” şeklinde konuştu.
‘Kültür merkezi yok’
Silivri’deki en önemli eksikliği ‘kültür merkezi’ olarak gösteren Sert, ilçe için ilk işlerinin bir kültür merkezi yapmak olacağını söyledi. Sert, şöyle konuştu:
“Silivri halkının kültür, sanat ve sporla bağları koparılmış. Bir kültür merkezi yok. Büyükşehir Belediyesiyle bir kültür merkezi projesi geliştirdik. Gençlik merkezi projemiz var, spor salonları yönünden Silivri mağdur. 1200 kişilik kapalı spor salonu, 1000 kişilik olimpik yüzme havuzu ve buz pistinin olduğu kompleksi 2014-2019 yılları arasında yapacağız.”

TAHİR SERT KİMDİR?

1955 yılında Silivri Çanta Mahallesi’nde doğan Sert, 1982 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksekokulu’nu bitirdi. Evli ve iki çocuk babası olan Sert, 1992-1994, 1994-1999, 2004-2009 yılları arasında üç dönem Çanta Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Sert, 2006-2009, 2009-2013 yılları arasında iki dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevinde bulundu. 30 Mart 2009 tarihinden itibaren Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyeliği ve Teknik Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten Sert, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Silivri Belediye Başkan adayı.