Ekonomi Turizmde paket çıktı tahsisler başlıyor

Turizmde paket çıktı tahsisler başlıyor

02.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

“Turizmi Teşvik Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Turizmde paket çıktı tahsisler başlıyor

Buna göre, kültür, turizm koruma ve gelişim bölgelerinde, turizm merkezlerinde bulunan Bakanlık tarafından turizm amaçlı değerlendirilmesinde yarar görülen Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlardan Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygun görülenler, iki ay içerisinde tahsis edilecek. Kanunda dikkati çeken diğer bazı düzenlemeler şöyle:

Haberin Devamı

- Kültür ve turizm koruma ile gelişim bölgelerinde, turizmin gelişmesi amacıyla yol, su, kanalizasyon, atık su arıtma tesisi, katı atık bertaraf tesisi gibi altyapı yatırımları Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yapılabilecek.

- Yabancı bayraklı yatlar, gezi, spor ve eğlence amacıyla kullanılmak üzere Türk ve yabancı uyruklu kişilere kiraya verilemeyecek.

- Türk bayraklı deniz turizmi araçlarının gezi, spor ve eğlence amacıyla kullanılması, yolcu taşımacılığı sayılmayacak.

- Turizm işletmeleri tüketiciye yanıltıcı şekilde tanıtılırsa uyarılacak, eksiklik giderilmezse 8 bin 500 lira ceza verilecek.

- Uyarma cezasına rağmen 19 gün içerisinde yanıltıcı tanıtıma son verilmemesi halinde 14 bin lira idari para cezası verilecek.

Haberin Devamı

- Taahhüt edilmesine rağmen müşterinin konaklatılmaması veya bu hizmetin yakın çevrede aynı konum, tür ve sınıfta bir işletmede verilmesinin sağlanmaması halinde her bir oda için 8 bin 500 Türk lirası idari para cezası uygulanacak.

- Bakanlığa bilgi vermeksizin yatırım ya da işletmenin tümünün devredilmesi, kiraya veya işletmeciye verilmesi hallerinde 8 bin 500 lira idari para cezası verilecek.

- Orman Genel Müdürlüğü tesislerinden konaklama amaçlı kullanılması mümkün olan mesire yerlerini tahsis etmeye, gelirleri Orman Genel Müdürlüğüne ait olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkili olacak.