Ekonomi Turizme ara tatil dopingi geliyor! İşte tercih edilen uygun rotalar

Turizme ara tatil dopingi geliyor! İşte tercih edilen uygun rotalar

11.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Okulların 9 günlük ara tatile girmesiyle turizmde hareketlilik başladı. Her şehirde yakın rotalar daha fazla tercih edilirken, Antalya, Afyon, Bolu ve Sapanca gibi bölgeler öne çıkıyor.

Turizme ara tatil dopingi geliyor İşte tercih edilen uygun rotalar

AYLİN RANA AYDİN - Okulların birinci ara tatili başladı. 11 - 20 Kasım tarihlerini kapsayacak olan 9 günlük ara tatilde, yakın rotalar tercih edilirken, Antalya, Afyon, Bolu, Sapanca gibi bölgelere talep artıyor.

Haberin Devamı

Bunların yanı sıra vizesiz yurt dışı turlar da öne çıkıyor. Günlük oda fiyatları bölgelere göre değişirken, yaklaşık 2 bin liradan başlıyor. Sezonun uzamasıyla birlikte özellikle Antalya bölgesinde rezervasyonların devam ettiği belirtilirken, fiyatların da yaz aylarına göre nispeten daha düşük olduğu ifade ediliyor.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, ara tatilin yarı tatilden bölge özelinde avantajlı olduğunu belirterek, “Kış tatili için çok erken. Akdeniz bölgesinde kasımda hâlâ denize girmeye elverişli bir iklim söz konusu. Bu nedenle Antalya iyi görünüyor. Bu ara tatil dönemi de ciddi anlamda rezervasyonları etkiliyor ve işe yarıyor” dedi.

Hem kış ve kayak tatilinin başlamamış olması hem de yurt dışı turlarda yaşanan vize sorunları nedeniyle vizesiz bölgelerin tercih edildiğini söyleyen Kavaloğlu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“İklim şartlarından dolayı Antalya bu dönemde cazibesini koruyor. Fiyatlar yaz dönemine göre düşük, tüketicilerin daha bütçeli tatil yapma imkânı bulunuyor. Kültür Yolu Festivali de bölgeye ivme kattı. Bölgede sezonluk oteller kapandı, 12 ay hizmet verenler devam ediyor. Ayrıca turizm sezonunun uzaması nedeniyle bazı oteller de kasım sonuna kadar açık kalmayı tercih etti.”

BOLU, AFYON, SAPANCA

Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal ise ara tatil döneminde Kıbrıs, Antalya, Bolu, Afyon ve Balıkesir gibi rotaların öne çıktığını söyledi. Dubai, İtalya, Balkanların da ara tatil döneminde yurt dışında ilgi çeken lokasyonlar arasında olduğunu dile getiren Karayal, “Genel olarak yaz aylarında en çok tercih edilen bölgeler sırasıyla Antalya, Kıbrıs, Bodrum ve Marmaris olarak sıralanırken, bahar aylarında misafirlerin tercihleri değişiyor, Bodrum ve Marmaris listeden çıkıyor. Bolu, Afyon ve Sapanca rotaları öncelikli bölgeler listesine dahil oluyor. Yurt dışında ise Paris ve Disneyland turları, Sharm turları, Dubai turları, İtalya turları ve Balkan turları her dönem çok tercih ediliyor” diye konuştu.

DOĞAYLA İÇ İÇE

Haberin Devamı

Tatilbudur CEO’su Onur Otruş, ara tatile özel rotaların belirlendiğini söyledi. Termal oteller, şehre yakın ve doğayla iç içe olan destinasyonların tercih edildiğini belirten Otruş, “Temiz hava ve yeşillikle buluşmak isteyenler için Sapanca, yılın her mevsimi ayrı bir atmosfere bürünen Abant, yeşilliğin içinde serinlik sunan Yedigöller için her bütçeye uygun fiyatlar ve ödeme seçenekleri bulunuyor” dedi.

Karadeniz’in yeşil doğası, geleneksel evleri, yaylaları, tarihi yapılarıyla ziyaretçilerin beğenisini kazandığını dile getiren Otruş, şöyle konuştu:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma vapuru ile ulaştığı Samsun, Terme, birçok göl ve şelale gibi doğal yapıya sahip Ordu, Trabzon’un tüm güzelliklerini göz önüne seren Boztepe, Giresun gibi farklı atmosferlere sahip destinasyonlar da tercih ediliyor. Afyon, Denizli, Kırşehir, Balıkesir, Yalova ve Bursa’da bulunan oteller de misafirlerin beğenisini kazanıyor.”