Ekonomi Türk ekonomisine 2.5 milyarlık katkı

Türk ekonomisine 2.5 milyarlık katkı

14.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Microsoft, Türkiye ekonomisine 2.5 milyar TL’lik değer yaratma hedefiyle İstanbul’daki Teknoloji Merkezi’ni açtı. Açılışa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu katıldı.

Türk ekonomisine 2.5 milyarlık katkı

Açılışta konuşan Bakan Varank, Teknoloji Merkezi’nin firmanın Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki ilk yeni nesil teknoloji merkezi olması bakımından ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Böylesine bir merkeze ev sahipliği yapıyor olmanın, Türkiye’ye duyulan güvenin ve teknoloji alanında gelinen noktanın açık bir göstergesi olduğunu belirten Varank, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Bu merkezin ülke ekonomisine paydaşlarla beraber önümüzdeki dönemde 2.5 milyar lira değer oluşturması bekleniyor. Birçok Türk firması dünya vitrininde boy göstermek üzere bu teknoloji merkezinde yerini alacak. Microsoft, Türk firmalarının dünyaya açıldığı pencerelere bir yenisini daha ekleyecek” dedi.

Yeni nesil teknoloji

Bu merkezde dijital dönüşümün, akıllı üretim sistemlerinin ve yapay zeka çözümlerinin uygulamalı örneklerinin görüleceğini dile getiren Varank, buranın tarım, üretim, sağlık, enerji, otomotiv, finans, perakende gibi farklı sektörler için üretilen yeni nesil teknolojilerle iç ve dış piyasanın ihtiyaçlarına cevap vereceğini kaydetti.

Türk ekonomisine 2.5 milyarlık katkı
Mustafa Varank, ayrıca firmaların bu merkezde nesnelerin interneti, akıllı şehirler, akıllı evler, bağlantılı fabrikalar, bilişsel servisler, karma içerik gibi gelecek nesil teknolojilerin anlatıldığı 150’nin üzerinde farklı çözümü deneyimleme fırsatı bulacağını aktardı. Varank, aynı zamanda söz konusu merkezin yerli start-up’ların çözümler geliştirmelerine ve geliştirdikleri çözümleri dünyaya tanıtmalarına da ortam sağlayacağını vurguladı.

Haberin Devamı

Dijital verilere sıkı koruma

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç da, Microsoft Teknoloji Merkezi’nin Türkiye’ye yatırım yapmayı planlayan uluslararası firmalar için örnek bir adım olduğunu söyledi. Koç, dijital dönüşüm hedeflerinden bahsederek, “Temel hedef öncelikle kamuda yeni dijital teknolojilerin kullanımıyla ülkemizin dünyadaki rekabet gücünü artırmaktır. Ülkelerin mevcut verileri ve siber hakimiyet alanları o ülkelerin dijital topraklarıdır. 1 bayt verimizin de amacı dışında kullanımına izin vermeyiz” diye konuştu.