Ekonomi Türk ekonomisine 'satranç modeli'

Türk ekonomisine 'satranç modeli'

23.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) iş birliğine ilişkin, “Bu iş birliği sayesinde sporcularımız ülkemizi uluslararası platformlarda göğsümüzü kabartacak başarılarla taçlandırıyor” dedi.

Türk ekonomisine satranç modeli

Özince, Türkiye İş Bankası ile TSF iş birliğinin 12. yılı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada 12 yılda satrançta Türkiye’nin ve sporcularının sergilediği başarının iyi bir hamle yaptıklarının göstergesi olduğunu ifade etti. Özince, “Kanaatim, en büyük, en önemli büyümeyi sağladığımız konu bu. Türk ekonomisi ile ilgili en önemli gelişmeyi, büyümeyi bu alanda sağladık desek abartılı olmaz. Ekonomi deyince ‘Niye parayla ölçülemiyor?’ demeyin çünkü biliyorsunuz en önemli sermaye daima insan” dedi.

Haberin Devamı

‘Geleceğe yatırım’

İş Bankası’nın kurulduğu günden bu yana toplumsal gelişim için hep uzun soluklu ve yaygın sosyal sorumluluk projeleri üstlenen bir kurum olduğunu belirterek satranç ile ilgili yaklaşımlarının temelinde Türkiye’nin yarınları olan gençlerin ve çocukların gelişimine katkıda bulunma amacının yattığını söyledi. Özince, şöyle konuştu: “Türkiye’nin uluslararası rekabette öne çıkabilmesi, kalkınması ve kendisini farklı bir yerde konumlandırabilmesi için iyi ve doğru eğitilmiş insan kaynağına ihtiyacı var. Biz de satranç sporu ile insanımıza, ülkemizi geleceğe taşıyacak gençlerimize yatırım yapıyoruz. Satranca verdiğimizin desteğin karşılık bulduğunu görmekten de buna tanıklık etmekten de büyük memnuniyet duyuyoruz.”

Haberin Devamı

‘BÜYÜMEDE KALİTEYE BAKMAK GEREKİYOR’

Türkiye ekonomisinin büyümesine ilişkin soru üzerine İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, büyümenin büyük ölçüde fiziksel bir ölçüt olduğunu belirterek “Bir de vasıf, kalite büyümeyi gelişmeye, kalkınmaya çeviren bir şey. Ben büyümenin sürdürebilirliğini kalitesine ve vasfına bağlamak gerektiğini düşünüyorum. O da eğitim, teknoloji, hukuk, daha az bebek ölümleri, uzayan ömür, kaliteli yaşam demek” şeklinde konuştu.

İş Bankası’nın sosyal sorumluluk projelerine uzun soluklu baktığını vurgulayan Bali, satranç sporuna olan destekleri için “Gittiği yere kadar gider…” ifadesini kullandı.

Satranç, lisanslı sporcuda birinci

İş Bankası’nın 12 yıl önce TSF’nin ana sponsoru olması ile Türkiye’nin geleceğine yapılan en anlamlı yatırımlarından birini yaptığını söyleyen TSF Başkanı Gülkız Tulay, dünyada ve Avrupa’da adından söz ettiren bir Türk satrancının var olduğunu belirtti.

İş Bankası TSF’ye sponsor olduğunda 30 bin lisanlı sporcu olduğunu bildiren Tulay, ‘Bugün satranc 801 bin 139 lisanslı sporcu sayısıyla tüm spor branşlarının önünde yer alıyor. Hedefimiz 1 milyon lisanslı sporcuya ulaşmak” dedi.